Ullike Abikokk 2009-10-19 11:09:48 |
Mida teie - namikad - teete roheliste tomatitega? Mul on neid hetkel liiga palju, pealegi ei ole kõik sellies konditsioonis, et nad võiks veel pimedas ja soojas punaseks minna. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Ilse Abikokk 2009-10-19 12:22:36 |
Mina tegin rohelise tomati marmelaadi ingveriga Tomatiraamatust !kg rohelisi tomateid 1 sidruni riivitud koor väike tükk ingverit 700-800 g suhkurt Tomatid tuleb koorida ja tükeldada, keeta vähese veega ja ingveriga kaane all pehmeks. Lisa sidrunikoorja suhkur ning keeda marmelaadiks. Tomatid võib ka purustada hakklihamasinas, siis pole vaja koorida. Sobib juustude juurde ja niisama hea magus suutäis;) Aga rohelised tomatid on mul toas korvis koos paari banaani ja õunaga, ma pole päris kindel mida see banaan ja õun eraldab aga nad aitavad tomatitel punaseks minna, iga nädal sorteerin korra läbi võtan punased kasutusele ja banaani mis päris mustaks juba läinud asendan uuega, toimib väga hästi. | |
Merilin Abikokk 2009-10-19 13:48:44 |
Ilsu:
Mina tean, mina tean :)
Õunad eritavad taimset hormooni, gaasina õunast eralduvat etüleeni, mis kiirendab ka paljude muude viljade valmimist peale õuna enda, sh. tomati. Samuti kiirendab etüleen lillede närtsimist.
Analoogselt küpsele õunale toimivad ka küps pirn, banaan ja vist isegi luuviljalised ning kõrvitsad ja melonid.
Õunte puhul... kuulda on et säilimise parandamiseks üritatakse etüleeni mõju keemiliselt inhibeerida, aga kas sellised preparaadid ka kommertsiaalselt kasutusel on, ei ole mulle hetkel teada. Aga rohelised tomatid on mul toas korvis koos paari banaani ja õunaga, ma pole päris kindel mida see banaan ja õun eraldab aga nad aitavad tomatitel punaseks minna, iga nädal sorteerin korra läbi võtan punased kasutusele ja banaani mis päris mustaks juba läinud asendan uuega, toimib väga hästi. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|