Kodukanake Abikokk 2009-04-28 11:12:03 |
Ma tahaks hirmsasti õhtuks teha Pavlova kooki. Teiseks söögiks on plaanitud mingi soolane pirukas (pitsalaadne, suur plaadipirukas). Hea meelega topiks ülejäävad munakollased selle piruka tainasse, aga kardan, et ehk keeran vussi miskit. Milline tainas sellise ajsa välja kannataks? Kas ma nt võiks panna mõnes tainas 2 terve muna asemele 4 munakollast? Või on munavalge millekski just hädavajalik? | |
Fre Abikokk 2009-04-28 13:56:02 |
Muidu üks hea piparkoogitaina retsept on miski 5 või 6 munakollasega aga see vist ei tundu asja või ajakohane nõuanne. Piparkookide teema all jooksis läbi. | |
Ussicke Abikokk 2009-06-17 14:58:22 |
Miski pisarakoogi taignamajandus oli jaotatud nii, et valgetest tehti kate ja kollased topiti põhjaks oleva muretaigna sisse. Et kui teha seesama muretainas niisama, ilma pisarakatteta? | |
Pisi-Pisi Abikokk 2009-06-17 20:56:11 |
Mul on üks biskviidikattega koogi põhja retsept selline, kuhu läks 3 muna, 300g jahu, 300g suhkurt ja 300g margariini. Korra ma asendasin 3 muna 6 munakollasega, välja tuli liivataigna maitsega asi, väga hea kusjuures. Tainas tuli hirmus paks, mikser tegi koledat häält selle peale, äkki oleks parem olnud, kui oleks pannud 7 munakollast. Munavalged panin kattesse, tegin pisarakooki.
*Mul on muidugi ka hiigelsuur plaat, taignaaineid võib proportsionaalselt vähendada :) Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|