Kasutaja DEE kokaraamat

Pille
Postitusi: 16228
Nami-Nami peakokk
2009-04-11 09:16:37
Lisan siia ühe retsepti, mille DEE ühes teises teemas üles pani. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Tegin täna jälle meie pere ajatut lemmikut ehk siis Oma Maitse kõige esimesest numbrist pärit lihapalle mee ja sinepiga. Aja jooksul olen vaid mõne pisikese täienduse teinud. 350 g (täistera)spagette 1 spl (oliiv)õli 400 g lihapalle või frikadelle 1-2 spl mett 2 spl sinepiseemneid 300 ml juurviljapuljongit (1/2 puljongikuubikust) 1 spl jahu (soovi korral, kui soovid veidi paksemat kastet) 2 spl hapukoort või creme fraiche'i hakitud rohelist sibulat 1. Keeda spagetid. Samal ajal kuumuta õli pannil ja prae frikadellid pruuniks 5 min. 2. Lisa puljong, sinepiseemned ja mesi. Kui on soovi veidi paksemaks kastmeks, lisa ka 1 spl jahu (vispelda eelnevalt jahu puljongiga segamini). Lase keema, alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 5 min. Sega juurde hapukoor või creme fraiche, roheline sibul ja kuumuta veel veidi. 3. Serveeri spagettidega.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Dee
Postitusi: 360
Abikokk
2009-04-21 22:50:01
Punase sibula marmelaad Retsept on pärit juuli/august 2007 Oma Maitse numbrist. Naudime seda maitseaineterikast sibulamoosi Camembert' või Brie juustuga, liha kõrvale ja küpsiste peale. Peab tunnistama, et olen sellest marmelaadist sõltuvuses. :P Koostis: 8 suurt punast sibulat 2 sl oliivõli 400 g suhkrut 2-3 dl punaveiniäädikat 4 dl punast veini 4 loorberilehte 4-6 tähtaniisi (olen asendanud ka 1 tl kuivatet jahvatamata aniisiga) 6 nelki 2 sl koriandriseemneid (olen asendanud ka 1 tl jahvatatet koriandriga) 2-4 kaneelikangi 2-4 küüslauguküünt paar tüümianioksa (olen asendanud ¼ tl kuivatet tüümianiga) Valmistamine: Prae kooritud ja viilutatud sibulad oliivõlis. Lisa suhkur, äädikas ja vein. Aja keema. Lisa ülejäänud koostisosad ja keeda vaiksel tulel aegajalt segades, kuni vein ja äädikas on aurustunud ja marmelaad sobivalt paksenenud. Selleks kulub umbes 1 tund. Marmelaad säilib steriilses purgis külmkapis 3 kuud.
Dee
Postitusi: 360
Abikokk
2009-06-22 10:49:00
Meil on juba aastaid üks omleti lemmikretsept, panen ka siia üles. :) Koostis: külmikus olevaid liha- ja vorstitooted sinihallitusjuustu musti kivita oliive kirsstomateid veidi õli 5 muna 1 väiksem sibul 100 g hapukoort maitserohelist soola pipart Valmistamine: Haki liha ja/või vorstitooted ning sibul ja prae pannil. Klopi kausis lahti munad, lisa hapukoor, sool ja pipar. Vala munasegu vorsti ja sibulasegule pannil. Puista segule sinihallitusjuustutükid, viilutatud või terved oliivid ja terved kirsstomatid. Ära sega. Kata pann kaanega. Küpseta madalal kuumusel, kuni muna hüübib. (Kui on kiire, uurista puunoaga segu nii, et vedelik voolaks tekkinud aukudesse.)
Dee
Postitusi: 360
Abikokk
2009-11-18 17:06:23
Tean, et selle salati retsept on üleval siin Nami-Namis, aga pakun omalt poolt veidi teistsuguse valmistusviisiga varianti, mille leidsin kunagi Yulinka blogist. :) Korea porgandisalat Vaja läheb: 500 g porgandit 2 küüslauguküünt 1 väike sibul (no mis nüüd nii väike, ma panen sellise keskmise Poola sibulja :D) 60 ml päevalilleõli 1 tl jahvatatud koriandrit või 2 spl koriandriseemneid ¼ tl cayenne'i pipart Kaste: 3 spl 5% äädikat (5% saab nii: 1 spl 30% äädikat + 5 spl vett; ja siis sealt segust võtad 3 spl) 2 tl suhkrut 1 tl soola Valmistusviis: Riivi porgandid, pressi juurde küüslauk. Sega väga hästi läbi (ise kasutan suurt kaanega kaussi, mida raputan igasse kanti). Meil on tegelikult porgandi jaoks spetsiaalne TW ribastamisagregaat; ka "mandoliiniga" saab ilusad neljakandilised pikad ribad, siis tuleb see kõigem õigem salat. Pildil on tavalise suure riiviga riivitud variant. Väikse riiviga seda salatit teha ei saa, sest salat peab jääma krõmps. Hauta õlis tükeldatud sibul, kuni see on läbipaistev. Ettevaatust, ärge sibulat praadige! :) Lisa koriander ja cayenne pipar. Sega. Vala saadud segu kohe porgandiraastele, sega, sulge nõu kaanega ja raputa korralikult läbi. Kaste: Sega omavahel 3 spl 5% äädikat, suhkur ja sool. Lisa salatile, sega hästi korralikult läbi. (raputa läbi) Lase maitsestuda külmikus 12 h. Tegelikult saab ka vähema ajaga hakkama, aga peale poolt ööpäeva on see kõige õigem maik man. Serveerimisel raputa peale kergelt röstitud seesamiseemneid. Meie sööme seda salatit suitsutatud seakõrvadega. :)
Redfox
Postitusi: 532
Abikokk
2009-11-19 17:20:08
aitäh, mõtlesin just teha õhtul seda aga ei suutnud Prismas karbilt loetut enam meenutada. see on vist pisut täielikum retsept...? Igatahes teravad porgandisalatid on lemmiksalatid.
Dee
Postitusi: 360
Abikokk
2009-11-21 22:35:00
Kui Sa mõtled seda kollase sildiga Teravat porgandisalatit, siis see ja siinolev on ikka täitsa erineva maitsega jah. :)