Tedi Kokaõpilane 2009-04-05 11:25:40 |
Oleks vaja katta sünnipäevalaud umbes 10 le 60 aasta ringis prouale. Kokk olen vilets, riskile minna ei taha. Mõtlesin võileivatordile (saab eelmine päev valmis teha), mustikakook ja mingid kerged salatid. Soolan saadaolevat kala (lõhe või forell). Kuidas kasutada ülejäänut, sest müüakse poole kala kaupa. Ootan häid nõuandeid. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-04-06 08:15:22 |
Tore näha, Tedi, et Sul õnnestus lõpuks registreeruda :) Kui nüüd Prouade Sünnipäevast rääkida, siis tundub, et tahad üsna traditsiooniliste maitsetega lauda teha. Valik salateid ja võileivatort on kindla peale minek. Aga kuna võileivatort minu jaoks on vana hea kartulisalati (jm majoneessalatite) alternatiiv, siis ise pakuksin pigem selliseid värskeid salateid sinna kõrvale. Mina olen seda "sulavate kirsstomatitega" salatit paaril korral pakkunud ja see on väga meeldinud sööjaile. Või nt köögiviljavinegrett? Kui võileivatort ise selline kergem, siis tainas praetud kala või kana on nt minu ema (hetkel 61) pidulikumatel laudadel alati suur hitt. Mida teha ülejäänud lõhest-forellist? Võid küpsetada mõne lihtsa piruka (nt lõhe-spargelkapsapiruka). Võid marineerida (mul oli jõululaual põhjanaabrite klaasipuhuja lõhe). Võid teha lõhesuppi (minu 70+ ämm korraldab väga populaarseid supisünnipäevi. Külalised tulevad keset päeva, laual suur uhke supitirin. Peale sooja suppi - tal sünnipäev jaanuaris - tulevad salatid-koogid). Magusaks mustikakook ja kohvi kõrvale kas ostetud head šokolaadikommid või isetehtud trühvlid. Mida teised nami-namikad soovitavad? | |
Eva Abikokk 2009-04-06 10:10:55 |
Minu soovitus on selliseid põnevaid roogasid teha, milliseid nad veel proovinud ei ole. Suvel sai mitu sellist seltskonda toitlustatud, prouad olid väga uudishimulikud selles osas, millega tegu on ning väga altid uusi asju proovima. | |
Seenekas Abikokk 2009-04-06 10:57:32 |
Mul kujunes vanemate inimeste kokkutulekul hitiks rosolje. Ma ei tea, mida pannakse traditsioonilisse, aga mul on seal sees alati õun, rohelised herned ja seened. Või vähemalt need nad määrasid ära, et "meie nii ei tee". Supp on ka tõepoolest üks vahva söögikord, seal on nii palju varieerimisvõimalusi ja lihtne teha ka. | |