Harmoonikum Kokaõpilane 2011-02-15 15:34:58 |
Tere nami-namikad!
Eesti Vabariigi aastapäeva künnisel kutsub Harmoonikum kõiki osa saama buffest „Laidoneriproua kohvilaud “, laupäeval, 19. veebruaril kell 13:00 kuni 18:00.
Menüüs on muhedalt klikiaegseid pidusöögid, mis on valmistatud ja serveeritud meie mõisaproua retseptiraamatute vaimus.
Meie mõnus-muhe erimenüü:
* röstbiif mustsõstrakastmega
* tatrapliinid kalamarjaga
* selge puljong pirukavalikuga (seene/liha/kapsa)
* nõgesekarask maitsevõiga
* rästitud koduleivapulgad juustu- majoneesikastmega
* kuuseokkaleib kilu ja munavõiga
* hõrgutavad pudingid
* sõrnikud murakamoosiga
* kohupiimatort rummi ja rosinatega
* magus Zabaione-kaste kirsitarretisega
* sametine lumepallisupp
* Harmoonikumi oma marmelaad
* mõnusad tervisejoogid
Toidud on valmistatud nii, nagu see käis vanasti ja nagu see Harmoonikumis kombeks – ehedast ja puhtast toiduainest, hea tuju ja pühendumusega.
Lisaks mõnusale menüüle saavad soovijad ideid, retsepte ja õpetusi, et siis juba ise oma lähedasi meeldiva pidulauaga üllatada.
Kohtume juba Harmoonikumis! Harmoonikumi blogi- ...retsepte, nippe, õpetusi ja hellitust kõhule, ihule ning hingele. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-09-17 20:46:09 |
Biskviittainast küpsetiste õpituba Kui oled proovinud biskviittainast küpsetada, kuid pole tulemustega rahule jäänud, siis on nüüd võimalus enesetäienduseks! Õpitoas saab selgeks: mis on biskviittaina õnnestumise saladused ja millised on tüüpilised vead kuidas valmistada perfektset rullbiskviiti, mis ei mureneks ega laguneks laiali mida teha, et tordipõhi kenasti kohevaks kerkiks ja jahtudes kokku ei vajuks millised võimalused on biskviidist küpsetisi veelgi tervislikumaks muuta klassikalise hõrgutise – Moorapea – valmistamise nipid ja “tuunimise” variandid Õpitoa hind: 20 € NB! Esimesed koolitused 18. ja 20. septembril 2012 erihinnaga 12 € [b][/b] Õpitoa kestvus: orienteeruvalt 1,5...2 tundi Õpituba juhendavad: Krista Ruben ja Riina Quak Kus: Õpitoad toimuvad Harmoonikumis (Viimsis, Pargi tee 8). | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-09-23 18:29:33 |
HARMOONIKUMIS alustab peatselt järjekordne TARGA TOITUMISE KOOL Tervislik toitumine ei ole dieet, vaid elustiil. Harmoonikumi Targa Toitumise Koolis anname selliseks elustiili muutuseks vajalikud teadmised, aitame muuta mõttemalle ja säilitada tahet. Lisaks sellele jagame praktilisi nõuandeid ja häid retsepte, kokkame ja degusteerime. Teeme kõik, et osalejad õpiksid sööma tervislikult, maitsvalt ja tasakaalustatult – ühesõnaga targalt. Kavas on 5 põhjalikku koolitust, kus on võimalus täiendada teadmisi ning oma praktilisi toiduvalmistusoskusi. Koolituste läbiviijaks on Annely Sootsi Tervisekooli kasvandik Riina Quak. Koolitused toimuvad Harmoonikumis algusega kell 18:00 ja kestavad 2,5...3 tundi (olenevalt osalejate aktiivsusest ja küsimuste rohkusest). Osalustasu 20 €. Vajalik eelregistreerimine. 9.10.2012 1. koolitus - Toitumise müüdid. Tervislikud valikud. Tervislik toit - kas järjekordne dieet? Toit kui ravim. Organismi vajadused ja kompensatsioonimehhanismid. Müüdid tervisliku toitumise ning kaalulangetamise kohta. Populaarsete dieetide kriitika tervislikkuse seisukohast. Erinevad toidupüramiidid, toitumisteadlaste tervisliku toiduvaliku soovitused. Mida "keskmine eestlane" sööb. Peamised vabandused, mis asjaolud takistavad tervislikult toitumast, ja kuidas neist üle saada. Praktiliselt: Esimesed sammud. Kuidas igapäevaseid ostu- ja toitumisharjumusi ümber kujundada. Kuidas teha tervislikke asendusi. 23.10.2012 2. koolitus - Süsivesikute tähtsusest ja kehakaalust Mida tähendavad glükeemiline indeks (GI) ja glükeemiline koormus (GK). Veresuhkrut tasakaalustav toitumine. Nõuanded tervisliku tasakaalustatud menüü koostamiseks. Soovitused kaalulangetaja menüü koostamiseks. Praktiliselt: Tervislikud hommikueined. Maitsvad pudrud, kodutehtud müsli ja smuuti. Kuidas toidulauda mitmekesistada. Kinoa, amarant, spelta jt. Kuidas neid süüakse? 6.11.2012 3. koolitus - Head ja halvad rasvad Organism vajab rasva, küsimus on selles, kui palju, milliseid ja millises proportsioonis. Rasvade liigid ja allikad. Milliseid rasvu eelistada, milliseid vältida. Kuidas rasvu toiduvalmistamisel õigesti kasutada. Kuidas suhtuda Light- toodetesse. Praktiliselt - kuidas valmistada seemnesegu, maitsvaid võideid ja salatikastmeid. 20.11.2012 4. koolitus - Valgud toidus. Toidutalumatus. Täisväärtuslik valk. Kas ja kui palju valku peaks sööma. Valgu ületarbimine ja selle tagajärjed. Taimetoitluse poolt ja vastu. Liha alternatiivid. Piima tarbimise ja kaltsiumi seosed. Mida tähendab toidutalumatus, kuidas see väljendub, kuidas erineb allergiast. Kuidas toidutalumatus mõjutab tervist ja kehakaalu. Praktiliselt - gluteeni- ja kaseiinivaba toitumine. Milliseid asendus-toiduaineid kasutada, kuidas neid tarvitada ja kust neid saab. Idandite kasvatamine ja kasutamine. 4.12.2012 5. koolitus - Parimad toiduvalmistamise meetodid. Mõistlikud magustoidud Kuidas säilitada, töödelda ja valmistada toitu nii, et võimalikult palju vitamiine, mineraale jt kasulikke aineid taldrikule jõuaksid. Kas ja kui palju süüa toortoitu. Kuidas magusanälga kontrolli all hoida. Magustoidu ajastamisest. Erinevad looduslikud magustajad ja sünteetilised suhkruasendajad. Tervislikud ja ebatervislikud joogid. Praktiliselt - Millised on alternatiivid kohvile. Magustajate degustatsioon. | |
<< < 1 | 2 > |