Fre Abikokk 2009-03-20 11:50:05 |
Selline loll küsimus et kui on hädasti vaja alustada peo ettevalmistusi mõni päev varem ja sooviks mh ka koogi biskviitpõhja enne valmis teha siis kuidas oleks seda tark säilitada? Kilekotis? Kas peaks ka külmkappi panema? Või ei tohiks mingil põhjusel täitsa ummuksisse panna? | |
Qsti Abikokk 2009-03-20 12:05:33 |
Viimasel ajal mulle "igaltpoolt" silma jäänud soovitus, et biskviitpõhi tulekski kindlasti mõni päev varem valmis küpsetada ja siis külmkapis hoida (veel parem sügavkülmas), nii pidi oluliselt parem olema seda hiljem kihtideks lõigata. Ise olen tihti üle jäänud biskviiditükid sügavkülma visanud ja sealt tõesti mugav kasutada, sulab imekiiresti üles ja maitse on täiesti "nagu päris". | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-03-20 12:13:36 |
Qstil täitsa õigus. Talvel kokakoolis kahepäevastel jõulutortide koolitusel tegime kõik biskviitpõhjad eelmisel päeval valmis ja hoidsime fooliumisse keeratult külmkapis ühe öö. Keeksidega on ju sama lugu. Soojalt on hästi maitsvad, aga lõikamisel üsna pudedad. Alles järgmisel päeval saab ilusaid sirgeservalisi lõike lõigata. | |
Fre Abikokk 2009-03-20 12:16:30 |
Pille:
Tänud vastajatele, nüüd siis tean et pakendada oleks õige just fooliumisse. Ma arvasi ise ka et säilitamine on OK aga just see pakendamine tekitas kõhklusi. Qstil täitsa õigus. Talvel kokakoolis kahepäevastel jõulutortide koolitusel tegime kõik biskviitpõhjad eelmisel päeval valmis ja hoidsime fooliumisse keeratult külmkapis ühe öö. Keeksidega on ju sama lugu. Soojalt on hästi maitsvad, aga lõikamisel üsna pudedad. Alles järgmisel päeval saab ilusaid sirgeservalisi lõike lõigata. |
|
Itakene Abikokk 2010-08-13 14:34:53 |
Kas biskviiti saab ainult munakollastest ka teha? Mul pühapäeval 2 kooki plaanis, Pavlova ja Printsessitort... | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-11-13 17:16:55 |
Melilotus:
Melilotus, kui Sul on kuumakindel kauss, siis miks ka mitte. Ma määriks koogi korralikult võiga ja peale ahjust väljavõtmist keeraksin pahupidi, et aur koogi vormi küljest ise lahti lööks (nii tehakse nt inglikoogiga).
Selline küsimus, et soov oleks teha printsessitorti, kas selle jaoks võib biskviiti küpsetada klaas kausis? |
|
Fre Abikokk 2013-03-27 23:11:02 |
Mul on biskviidiga aegajalt selline mure, et biskviidi alumine kiht nn. omletistub. Eriti juhtub see klaaspõhjaga vormis ja aegajalt ka küpsetuspaberi peal. Kusjuures muidu on taigen ühtlane ja õhuline, pärast kui biskviidi ahjust välja võtan siis on alumine kiht selline kõva ja kokkuvajunud. Ülejäänud biskviit sealjuures täiesti normaalne ja töökorras. Milles võiks probleem olla? | |