Kasutaja ANIITRAM kokaraamat

Martiina
Postitusi: 939
Abikokk
2009-03-19 19:50:32
Hapukooretort Taigen: 200g hapukoort 200g suhkurt 450 g jahu veidi soola 0,5 tl soodat 0,5 tl küpsetuspulbrit Kreem: 1300 g hapukoort 300-400 g suhkurt ( oleneb, kui magusat soovitakse) Kate: 10 spl tuhksuhkurt (kahjuks unustasin mõõta, palju see grammides on..) 5 spl kakaod veidi piima, et suhkur märguks(paar spl) 50 g võid Sega kõik taigna komponendid, kuni saad muretaignalaadse massi (ainult et pehmem, kui muretaigen!). Jaota see neljaks pätsikeseks, mis pane külmkappi tunnikeseks tahenema. Siis rulli sellest õhukesed plaadid (mina rullisin otse küpsetuspaberile ja kasutasin selleks suht palju jahu, kuna taigen tahab igale poole kinni hakata). Sain sellest kogusest neli umbes 40x30cm plaati(rullida võib hästi-hästi õhukeseks). Seejärel küpseta plaate 200 kraadi juures, kuni nad on pealt kuldsed. Lase jahtuda. Sega kreemiks hapukoor ja suhkur. Aseta esimene taignaplaat alusele ja kata 1/3 kreemiga. Seejärel tee nii ka teise ja kolmanda plaadiga. Pealmisele (neljandale) plaadile kreemi enam peale ei lähe, sellele läheb kate. Katte valmistamiseks pane kõik komponendid potti ja kuumuta veidi aeglasel kuumusel. Seejärel vala kate tordile. Lase tordil vähemalt üleöö jahedas seista, et kihid maitsestuks.
Martiina
Postitusi: 939
Abikokk
2009-03-21 20:22:32
Ahjuroog sealiha ja seentega 500g sealiha 500g porgandit 1 keskmine paprikas 1 väiksem lillkapsas 1 keskmine kaalikas 2 suurt sibulat 1 küüslauk (12 küünt oli mul) 12 šampinjoni 1 dl vett maitseaineid: loorberilehed, basiilik, sool, muud meelepärast Liha lõigata kuubikuteks( umbes 3x3x3cm), maitsestada ning pruunistada kergelt pannil. Pestud šampinjonid lõigata pooleks, samuti pannil veidi pruunistada. Kaalikas, lillkapsas, porgandid, paprika puhastada ja lõigata kuubikuteks (kaalikas umbes 2x2x2cm, porgandi tegin u 3-4cm juppideks, paprika umbes 2x2 tükkideks). Sibul lõigata kuueks, pannil koos küüslauguga klaasjaks praadida. Kõik koostisained asetada ahjuvormi, lisada vesi ja maitsestada. Küpsetada ashjus kaane all (võib vormi ka fooliumiga katta näiteks), 200 kraadi juures kuni koostisained on pehmed (oleneb tükkide suurusest jne). Minul kulus aega umbkaudu poolteist tundi. Kõrvale sobib keedetud kartul (tegelikult võiks kartuli ka teiste hulgas küpsetada, aga minu ahjuvormis polnud lihtsalt enam ruumi)
Pille
Postitusi: 16228
Nami-Nami peakokk
2010-10-08 12:52:33
Aniitram:
Marink:
Aniitram, kas palun saaks spagetid kalmaarikastmega retsepti? Tänud juba ette!
Ma ei võtnud seda kuskilt raamatust, vaid panin ise üht-teist kokku..püüan nüüd meenutada :) 300g kalmaari (ostsin külmutatud kalmaarituubid) noaotsatäis võid 1 sibul 2 küünt küüslauku veidi tšillit paar sl hakitud värsket peterselli 1,5 dl rõõska koort soola-pipart 300g spagette serveerimiseks parmesani Kõigepealt panin spagetid soolaga maitsestatud rohke veega keema. Koorisin ja hakkisin sibula ning küüslaugu, samuti umbes veerand kauna tšillit (sai üpriski vürtsine roog). Kuumutasin pannil veidi võid, lisasin küüslaugu ja tšilli, lasin neil sulavõi sees 30 sekundit säriseda. Siis lisasin hakitud sibula ja praadisin mõned minutid, kuni sibul oli klaasjas. Järgmisena läksid pannile viilutatud kalmaarituubid (et jäid sellised kenad rattakesed), praadisin neid mõned minutid, kuni rattakesed hakkasid servast värvi muutma. Siis lisasin hakitud peterselli ja koore ning kuumutasin veel paar minutit, maitsestasin soola ja pipraga. Selle aja peale olid spagetid keenud (mõnusasti al dente), kurnasin nad ning valasin kalmaarikastme hulka. Lisasin ka lusikatäie keeduvett ning segasin läbi. Tõstsin taldrikutele ja riivisin peale parmesani. Nii...loodan, et ma midagi ära ei unustanud :D Mulle ja mehele igatahes maitses, seega soovitan proovida küll. Lihtne ja maitsev roog.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com