Katukatu Kokaõpilane 2009-01-19 18:17:47 |
Tervist! Mul on tulemas reedel suurem kokkamine. Lootsin, et järsku on foorumlastel häid ideid taimetoitlaste suupiste lauale (ilma liha ja kalata). Kindlasti teen ma täidetud mune juustutäidisega ja kooki (vist porgandikooki toorjuustu sidrunikreemiga või midagi kohupiimakoogi taolist). Aga mu varem kasutatud retseptid on natuke mind ära tüüdanud. Varem olen teinud näiteks lavaširulle, kartulisalatit, juustuküpsiseid. Järsku on kellegil mõni eriti hea proovitud retsept varrukas peidus? Kahjuks lehttainast siin poodides (Oslo) peaaegu ei eksisteeri, nii et lehttaina põhiseid küpsetisi ma ei saa teha. Eriti on teretulnud juustused või vürtsikad ideed. Mõtlesin ka halloumi juustu suupisteid teha. Retsept on siin nami-namis. | |
Kajakas Abikokk 2009-01-19 18:22:17 |
tegin just täna hummust, puhas taimetoit ja mulle nii kohutavalt maitseb. Lihtsalt leivale või saiale määrides imehea proua söögisõltlane |
|
Katukatu Kokaõpilane 2009-01-19 18:25:01 |
Kajakas:
Jaa.
Mul seisab suuuuuuur karp hummusega sügavkülmikus. Seda saaks kasutada ju jah. ma olen seda pigem kodus niisama tarbinud, mitte peolaual. Aga see on hea mõte! tegin just täna hummust, puhas taimetoit ja mulle nii kohutavalt maitseb. Lihtsalt leivale või saiale määrides imehea |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-01-19 18:35:55 |
Valik vegetaarseid suupisteid Nami-Namist (otsingust liik 'suupisted' ja siis linnuke rohelise lehe juures)
Kaja pakutud hummuse idee on väga hea mõte, nagu ka Su enda pakutud halloumi-suupisted.
Toon ülaltoodud valikust mõned välja:
väikesed kartulipirukad ja grillitud halloumi laimi ja peterselliga:
kitsejuustupirukad punase pesto ja piiniaseemnetega ja minu peedi-sinihallitusjuustupirukad:
mozzarella-suupisted ja polenta-suupisted gorgonzolaga:
Seenekübarad juustuga ja täidetud Peppadew paprikad:
Katukatu:
Nii mõnigi ülaltoodud retseptidest sisaldab lehttainast. Kuna Soomes-Rootsis-Taanis on poodides lehttainas üsna vabalt saadaval, siis ma kahtlustan, et see pole ka Norras mingi haruldus. Norrakeelne vaste peaks olema butterdeig.
Loomulikult sobivad suupistelauale ka erinevad köögiviljakangid ja -jupid koos dipikastmetega, nt baba ganoush pommupüree, guacamole avokaadopüree, juba mainitud hummus e. kikerhernepüree, muhammara paprikadipp,
Järsku on kellegil mõni eriti hea proovitud retsept varrukas peidus? Kahjuks lehttainast siin poodides (Oslo) peaaegu ei eksisteeri, nii et lehttaina põhiseid küpsetisi ma ei saa teha. |
|
Katukatu Kokaõpilane 2009-01-19 19:45:04 |
Lehttainast ehk "butterdeigd" on ainult mõningates poodides. Ja 75% kui ma olen seda tahtnud osta on ka delikatesspoodides otsas. Või neil ei olegi. Lisaks on see maru kallis, sest pisikestes pakkides ja tainas maksab mitmeid kordi rohkem kui mitu muud toitu kokku. Tudengipere eelarvesse need valmistainad ei mahu. Ma lehttaina suupisted ei planeeri, aga kui joppab ja poes on, siis tahaks neid kitsejuustupirukaid küll. Norra toiduturgu ei anna võrrelda Rootsi, Soome ja Taaniga (ega ka mitte Eestiga, Eestis on palju suurem valik tavapoes kui Norra tavapoes), kuna piiridel kõrged tollid ja kodumaisel toiduturul valitsevad monopol ettevõtted ja valik on ülikasin. Purgitoitu ja poolfabrikaate on muidugi maa ja ilm :) Seepärast me "immigrantide" poodides käimegi head toitu ostmas. Aga need retseptid on muidu super-suurepärased! Ma lootsingi leida midagi, mis oleks läbiproovitud ja kaubaks lainud :) Need seenekesed tulevad kindlasti lauale ja baba ganoush ka koos haloumiga! Suured tänud! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-04-15 17:53:33 |
Maire R. uuris Facebookis: Mul oleks väga vaja taimetoitlase vastuvõtuks lõunaks menüü. TÄNAN! Kas kellelgi on uuemaid soovitusi? :) | |