Zapxpxau Abikokk 2008-12-08 13:12:27 |
Eneli:
Enne rullimise alustamist tõmban kergelt jahuse käega üle rulli ja kõik, kui puurulliga pidi niiskema taina korral rullimise vahepeal mitu korda jahu ette-taha puistama, siis enam mitte.
Zapxpxau:
Kas marmorrulliga ei jää tainas üldse rulli külge ning jahu ei ole rullile vaja määrida?Mina ostsin üldse marmorist tainarulli, nii ära tüütas kuidas see tainas liiga tihti puurulli külge kinni jäi. |
|
Katja Abikokk 2008-12-08 13:18:57 |
mul on suvaline puupulk vana riiuli küljest - paraja läbimõõduga ja juba nii palju kasutusel olnud, et käsi ei tõusegi enam TW plastikust rulli järele.. väiksemaga kuidagi mugavam ja käe järgi. | |
õunapuu Abikokk 2008-12-08 23:12:39 |
Oli kunagi puidust käepidemetega tainarull, nüüd juba pikemat aega sama rull, kuid ilma käepidemeteta ja täitsa rahul sellega. | |
Põrnikas Abikokk 2008-12-09 01:12:22 |
ja mul polegi tainarulli. vajadusel kasutan veinipudelit :) | |
Eneli Kokaõpilane 2008-12-09 09:59:49 |
Põrnikas:
Mul siiani ka sama praktika toiminud :), aga vahel mõtlen, et peaks siiski vist tainarulli ostma. Kas keegi silikoonrulli ka kasutab ja kas see on oma hinda väärt? ja mul polegi tainarulli. vajadusel kasutan veinipudelit :) |
|
Sirliiz Abikokk 2008-12-09 12:11:15 |
Ma ostsin ka suht hiljuti omale puidust taignarulli (väga rahul olen sellega), oi kui mitu aastat sai pudelitega nikerdatud :) | |
Seenekas Abikokk 2009-10-24 18:07:49 |
Tänane pastataigna rullimine näitas, et minu taignarull on rohkem valel ajal kojutuleva mehe klobimiseks sobiv (kui ma seda teeks, aga näe ei tee mitte) kui kokale töövahendiks. Pärmitagnast pirukate jaoks taignarullimiseks sobis enam-vähem, kuid pasta jaoks piisavalt õhukese tulemuse saavutamiseks on see puurull a) liiga kitsas, b) liiga väikese läbimõõduga, mul käisid näpud vastu tainast kogu aeg ja c) eelnevast tulenevalt liiga kerge. Miski lastele sobiv variant. Nüüd paluksingi lisaks eelnevatele postitustele nõu. Kas osta puust, marmorist või silikoonist see uus? Ise kalduks käepidemeteta puurulli poole. Samas see marmorrulli raskus meelitab, täna oli lõpuks peale taigna sõtkumist ja rullimist nahk märg. Silikoonrullist ei oska üldse midagi arvata. | |
Zapxpxau Abikokk 2009-10-24 18:19:43 |
Seenekas:
Ma arvan, et ideaalis võiks olla üks marmorist, käepidemetega, kuhu sõrmenukid vahele mahuvad ja teine puust, ilma käepidemeteta ja selline pikk (60cm vähemalt) nagu nonnadel.
Aga nii pikka ei ole kerge kööki mahutada.
Tänane pastataigna rullimine näitas, et minu taignarull on rohkem valel ajal kojutuleva mehe klobimiseks sobiv (kui ma seda teeks, aga näe ei tee mitte) kui kokale töövahendiks. Pärmitagnast pirukate jaoks taignarullimiseks sobis enam-vähem, kuid pasta jaoks piisavalt õhukese tulemuse saavutamiseks on see puurull a) liiga kitsas, b) liiga väikese läbimõõduga, mul käisid näpud vastu tainast kogu aeg ja c) eelnevast tulenevalt liiga kerge. Miski lastele sobiv variant. Nüüd paluksingi lisaks eelnevatele postitustele nõu. Kas osta puust, marmorist või silikoonist see uus? Ise kalduks käepidemeteta puurulli poole. Samas see marmorrulli raskus meelitab, täna oli lõpuks peale taigna sõtkumist ja rullimist nahk märg. Silikoonrullist ei oska üldse midagi arvata. |
|
Seenekas Abikokk 2009-10-25 12:04:48 |
Tänan Zapxpxau. Mul on õnneks sahver osade vidinate jaoks. :) Ise mõtlesin eile ka, et seda va pikkust oleks juurde vaja. Aga mis oleks silikoonrulli plussid ja miinused. Mitte, et ma seda väga tahaks, aga kas keegi kasutab? | |
ErleS Abikokk 2010-08-10 20:44:59 |
Sain eile oma fotokampaaniaga võidetud Fiskarsi tainarulli kätte. Olin natuke ootusärev, kuna mul Viljandi kodus on juba korralik tainarull olemas. Olen senisega väga rahul, seega oli soov katsetada ka teist kallimat sorti rulli, kas on ka hea. Seni kasutasin Dr Oetker firma rulli (pildil vasakul), mille isa mulle üle 10 aasta tagasi kohalikust tarbijate ühistu majatarvete poest ostis :) Hea rull, mis kaalult nii raske, et sellega võib sõna otseses mõttes inimese ära tappa (meest kolkida sellega ei tasu) või varbale kukutades väga haiget saada. Olen viimasel ajal ka Kaubamajas müügil näinud, hind üle 300 kr. Kui sõbranna eile õhtul Fiskarsi rulli tõi, olin selle osas pisut skeptiline - plastikust kestaga, ülikerge ja üsna kitsas võrreldes teise rulliga. Küpsetamisega täna liigselt vaeva näha ei viitsinud, ostsin poest lehttaina ja katsetasin rulli selle peal. Väga hea rull! Esimese katsetuse järel olen sellega väga rahul. Jahu rullitaval poolel ei kasutanud ja tõepoolest ei nakkunud tainas rulli külge, käes oli ka mugav. Kergelt segadus isegi, et kas olen vana või uuega nüüd rohkem rahul :) Ilmselt proovin millalgi pärmitainast teha ja sellel ka proovida. | |
<< < 1 | 2 | 3 > >> |