Vernanda Abikokk 2008-11-17 19:20:52 |
t-bone steak kuidas kutsutakse seda asja ilusas eesti keeles? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-17 19:35:04 |
Vernanda:
Enn Tobreluts räägib "Liharaamatus" järgmist (lk 89):
Mujal maailmas, eriti Ameerikas, on levinud veise T-luupihvi (kondiga seljatüki lõigud koos välis- ja sisefileega) ning luupihvi (välisfilee kondiga) valmistamine. Ühtviisi head on need grillituna, praetuna, moorituna ja küpsetatuna. Eestis leidub neid kaupluselettidel aga harva.
t-bone steak kuidas kutsutakse seda asja ilusas eesti keeles? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-17 19:40:32 |
Ja kopeerin siia sealihateemast järgmise küsimuse:
Netcat:
Nt rahvusvahelises inglise keeles: Pork butterfly chops, Butterfly loin chops, Pork loin butterfly chops, Pork chops (butterflied), Butterfly chops - kõik variandid võimalikud :)
Seafilee liblikad Esiteks - kuidas selle lihatüki nimi rahvusvahelises keeles on? |
|
Vernanda Abikokk 2008-11-17 19:42:54 |
Pille:
aga mul siin kodus lüüakse takka üles ja öeldakse, et see on soome keelest mugandus, eesti keeles nii ei öelda :) veel variante?
Vernanda:
Enn Tobreluts räägib "Liharaamatus" järgmist (lk 89):
Mujal maailmas, eriti Ameerikas, on levinud veise T-luupihvi (kondiga seljatüki lõigud koos välis- ja sisefileega) ning luupihvi (välisfilee kondiga) valmistamine. Ühtviisi head on need grillituna, praetuna, moorituna ja küpsetatuna. Eestis leidub neid kaupluselettidel aga harva.t-bone steak kuidas kutsutakse seda asja ilusas eesti keeles? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-23 14:10:22 |
Vernanda:
Ei tea muid variante. Aga lamba luupihvid olid täna nt Viimsi lihapoes täitsa müügil :) Nägid igati head välja, aga kuna me ostsime seafileed ja -kooti, siis täna ei ostnud..
Pille:
aga mul siin kodus lüüakse takka üles ja öeldakse, et see on soome keelest mugandus, eesti keeles nii ei öelda :) veel variante?Vernanda:
Enn Tobreluts räägib "Liharaamatus" järgmist (lk 89):
Mujal maailmas, eriti Ameerikas, on levinud veise T-luupihvi (kondiga seljatüki lõigud koos välis- ja sisefileega) ning luupihvi (välisfilee kondiga) valmistamine. Ühtviisi head on need grillituna, praetuna, moorituna ja küpsetatuna. Eestis leidub neid kaupluselettidel aga harva.t-bone steak kuidas kutsutakse seda asja ilusas eesti keeles? |
|
Marju Abikokk 2008-11-26 22:56:45 |
Küsimus tegelikult rohkem eesti keeles.. Mis asi on Lihaveise K/S ? (tõlgin ühele tuttavale mingeid asju ja vaatan, et tulemas on ka veise pähkeltükk ja talle tagatükk ja...oeh...aga need vähemalt enam vähem arusaadavad, see K/S on suht müstiline) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-26 22:58:30 |
Marju:
Kuumsuitsu? Külmsuitsu? Kõrgem sort? :O
Küsimus tegelikult rohkem eesti keeles.. Mis asi on Lihaveise K/S ? (tõlgin ühele tuttavale mingeid asju ja vaatan, et tulemas on ka veise pähkeltükk ja talle tagatükk ja...oeh...aga need vähemalt enam vähem arusaadavad, see K/S on suht müstiline) |
|
Marju Abikokk 2008-11-26 23:04:31 |
Pille:
Ainus koht, mis ma siiani netis olen leidnud on selline asi: http://www.slt.ee/index.php?page=2&product=1221 Mind see paraku ei aita, aga äkki kedagi...
No seal nimekirjas kus see Lihaveise K/S on, seal on eespool veel lihaveise abatükk, hakkliha, antrekoot... et sellised värsked asjad, nii et suitsutatud vist pole, ma arvan.. aga no ma ei tea. Marju:
Kuumsuitsu? Kõrgem sort? :OKüsimus tegelikult rohkem eesti keeles.. Mis asi on Lihaveise K/S ? (tõlgin ühele tuttavale mingeid asju ja vaatan, et tulemas on ka veise pähkeltükk ja talle tagatükk ja...oeh...aga need vähemalt enam vähem arusaadavad, see K/S on suht müstiline) |
|
Tydrukbussis Kokaõpilane 2011-03-09 14:17:06 |
Juhuks kui kedagi ka kolm aastat hiljem sama küsimus kummitab, siis K/S on vähemalt Märjamaa lihatööstuse veiseliha puhul kõrgem sort. | |