Evka Kokaõpilane 2008-11-15 11:26:02 |
Pojaraas on viiene, parajas piraadifännamiseas, seepärast saigi perega (nüüd juba paar nädalat tagasi) ette võetud käik uude restorani Korsaar Raekoja platsi läheduses, Beer House'iga samas majas. Vaatan, et siin pole seda kohta veel kommenteeritud. Aga koht on tähelepänu väärt. Restorani jaoks miljöö loomisega on tohutult vaeva nähtud. Juba sissepääsu juures üllatab laevavrakk ja piraadikapten ning luukere. Teenindajad on kõik suurepärastes kostüümides, kaas arvatud kokad (köök on poolavatud). Ei taha siinkohal kõike kirjeldama hakata ja üllatusmomenti ära rikkuda! Lastel pole siin sugugi igav toitu oodata. Suur ekraan (tormise) merega, mille juures saab rooliratast keerates kaptenit mängida, akvaarium väikeste haidega, kõikvõimalikud laevaosad, suuremad ja väiksemad detailid. Detaile siin jätkub. Toolijalgadest lauanõudeni, lauda põletatud salakaardini, stiilne nahkne menüü. Käige kindlasti tualetis ja heitke ka pilk suitsunurgale.... Siiski, mõnd väikest õrnahingelist printsessipiigat võib mõni luukere ka hirmutada.. Kui NII palju energiat on pandud koha välise ilme kujutamisele tekib õigustatult kerge kahtlus - äkki on kogu aur välise poole peale ära kulunud.... Kuidas on sisuga? Rõõmustav on, et tegelikult on ka toit täiesti küünlaid väärt. Eelrooga seekord ei proovinud. Suupisteks toodi värskelt valminud lavašitaoline piraadileib mitmete dippidega. Nämma!! Mina võtsin Josper ahjus (mis see küll võiks olla?) grillitud tšiili mereahvena filee mango-estragoni kastmega. Kala äärmiselt hõrk, mitte kübetki kuiv ja kaste kenasti värske. Tõeliseks üllatuseks olid aga lisandid, superhead olid rohelised manioki-ürdi klimbid! ja samuti porgandilasagne. Kaasa tellis üleküpsetatud merikuradifilee seepia-fettuccine ja šampanja-vanillikastmega. Talle maitses väga. Meie pisike piraat sai küpsetatud põrsatüki. Liha maitses temale maitses päris hästi, läätsekaste polnud aga lapsele mokka mööda (minu meelest oli see praad siiski antud valikust kõige nõrgem). Teenindus on äärmiselt meeldiv. Kogu aeg suheldakse, ollakse sinu jaoks olemas, samas mitte sugugi pealetükkival või koguni segaval moel. Poju pidas ühe ettekandjaga pika dialoogi aarete otsimise ja aarete saarte teemal. Peakokk käiks valiku tegemisel nõu andmas ja tundis ka hiljem huvi, et kuidas siis valituga rahule jäime. Ja samas - on ka siin jälle vaeva nähtud eriliste serveerimisviiside väljanuputamisega. Näiteks Bouillabasse sõidutatakse lauda suure potiga kärus. Lambakarree on küpsetatud varraste otsas ja tuuakse lauda omapäraste 'mõõgahoidjate' küljes rippudes'. Arvan et kui meie väike piraadikapten peaks taas tungivalt nõudma piraadirestorani külastust, saabki talle need tellitud. Ainsa negatiivse nüansina - Korsaar oskab tavainimese taskud ikka sellest va krõbisevast-kõlisevast kaunis lagedaks teha ehk hinnatase on keskmisest kõvasti kõrgem (praehinnad 200-250). Tuleb aga tunnistada, et toiduelamus oli sedavõrd hea, et hinnale väga vastu ei vaidle. Mõne erilisema sündmuse tähistamiseks vägagi sobiv koht. | |
Vernanda Abikokk 2008-11-15 11:57:30 |
kas see oli tänane leht, kust ma lugesin, et sinna pole lubatud alla 12 a lastega minna - nii, tuulasin paberihunnikus - eilne äripäev on see, kes väitis, et koha kodulehekülg ütleb, et alates 12 eluaastast tohib sinna minna - ja nii ta on - http://www.korsaar.ee miks see mulle meelde jäi - omal ka poeg kasvamas, just mõtlesin, et kui koht nii kaua püsib, siis võiks minna. aga tundub, et lastega siis kohe ära ei aeta. | |
Evka Kokaõpilane 2008-11-15 12:49:58 |
Hoiatusest võib isegi aru saada. Mainisin minagi eespool mainisin - mõnd õrnema hingega väiksemat last võivad dekoratsioonid-detailid tõesti ehmatada. Luukeresid on seal mitmeid, rohkete detailidena nii toolileenidel kui mujal kasutatud surnupealuid (olete näinud WC-d, kus vesi jookseb kolbast?). Minnes tasuks küll teada millega tegemist, samas lapsi siiski ära ei aeta, vastupidi. Ollakse vägagi sõbralikud. Kui ikka on selline paras piraadihuviline - nagu meie 5,5-ne - siis pole see koht kole midagi. Järgmisel külaskäigul üritame ka lapsele midagi teemakohast selga panna, on veel huvitavam ja seda kraami meil hetkelt kodus on. Aga tõeliselt - soovitan!! | |
Zoozi Abikokk 2008-11-15 13:05:16 |
Ma ise ei ole veel käinud, aga mulle jättis meeldiva mulje nende abivalmidus. Nimelt käime me tüdrukutega kord kuus väljas söömas, iga kord siis erinev restoran. Mehed see aeg lastega kodus. Oli plaanis minna vastavatud Korsaari. Tahtsime netis nende menüüga tutvuda, aga seda veel üleval polnud. helistasin ja küsisin, et mis neil seal pakkuda on ja mis hinnaklassis. Meeldiv meesterahvas telefonis pakkus, et saadab mulle menüü koos hindadega meilile. Meil tuli poole tunni jooksul. Kuigi hinnad olid natuke kõrged ja me seekord ei läinud sinna, siis plaani võtsin küll. Igati meeldiv kogemus. | |
Vernanda Abikokk 2008-11-15 13:42:56 |
nojah, ja olgem ka ausad - väga noorte külaliste käes ei peaks need pealuud ka kuigi kaua vastu. | |
Kristel Abikokk 2008-11-17 13:52:24 |
Üritasime oma 5,5-se pojaga sinna eelmise nädala kolmapäeva õhtul minna, kuid restoran oli broneeritud. Uksehoidja ütles, et üldiselt nad alla 10 aastaseid lapsi sisse ei lase, kuid vaatas meie oma ja ütles, et nii suurega saab küll..... Mida iganes see siis tähendas, kas ta pidas teda siis 10-seks..... Aga tema sõnul ei lasta lapsi mitte sellepärast, et nad ära ehmataksid, vaid, et neil on olnud halvad kogemused, kus lapsed restorani mängutoaks peavad ja dekoratsioonid kipuvad katki minema. | |
Netcat Abikokk 2009-01-14 15:20:09 |
Olen lugenud siit ja olen lugenud arvustusi meedias ja tekkis küsimus, kuidas niisuguses, väga kallis kohas kus sinuga tegeleb ühe ettekandja asemel terve kuhi "show'd" tegevaid inimesi, on viisakas jootraha anda? Ega ometi mitte igaühele eraldi, alates uksehoidjast ja lõpetades toolinihutajaga? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|