Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-02 12:00:36 |
Käisime eile õhtul Kristjaniga üht väikest tähtpäeva selles restoranis tähistamas. Õhkkond oli selline üsna luksuslikult venepärane - läikivad brokaatkangast padjad, palju küünlaid, korralikud nõud-klaasid. Taustaks igati sobivad venekeelsed ballaadid. Meeleolu lisas papagoi Misha, kes meie laua lähedal suures puuris istus, end peeglist imetles ja aeg-ajalt kaasa rääkis. (Misha puuri uks oli valla, aga meie sealviibimise ajal tal lennuisu ei olnud). Teenindus oli viisakas ja sõbralik, kelnerid kandsid stiliseeritud vene kelnerivorme :) Restoran laupäeva õhtu kohta just väga ülerahvastatud ei olnud. Ma ei tea, palju restoran mahutab, aga lisaks meie kahesele laudkonnale oli seal veel üks kolmene ja üks neljane laudkond, veidi hiljem tulid einestama veel kaks vene meest, kellest üks oli kindlasti püsiklient. Baarileti ääres istus küll veel paar itaallast jt aeg-ajalt.. Võtsime viiekäigulise degustatsioonimenüü (750.-), mis eile sisaldas järgmisi roogi: Amuse bouche e. peakoka tervitus: suitsukanatäidisega vareenik koos hapukoore ja küüslauguse oliiviõliga Böff ? la tartar adžikaga - väga mõnus ja vürtsikas, serveeriti koos krõbedate rukkileivalaastudega. Mulle väga maitses, kuigi ma pole just suur toore liha sõber, ka Kristjan sõi oma taldriku täitsa puhtaks. Kõrvale pakuti Russkij Standart Platinum viina :) Hapukapsasupp tainakoorikuga - samuti väga maitsev: jõuline, just parajalt hapu. Suitsulihatükid olid imetillukesed, aga see-eest oli neid palju. Tainakoorik lõigati pealt ära suure žestiga, justnagu ühes teises pealinna vene restoranis :P Vutirulaad sügisköögiviljadega - seda me menüüst ei suutnud leida, aga põhimõtteliselt oli siis tegemist luudest puhastatud ja rulaadiks keeratud mooritud vutiga, mille kõrval oli kaks väikest "vuti-pulgakommi". Päris mõnus. Haugi ja praesibula vormiroog valge veini kastmes - kuigi tegemist oli degustatsioonimenüüga, siis minu jaoks olid portsjonid lihtsalt liiga suured. Seetõttu suutsin sellest roast vaid üht-teist nokkida (ma olen suur magusamaias, tahtsin magustoidu jaoks kindlasti ruumi jätta). Eraldi portsjonvormis lauale toodud roas olid haugitükid, sibularattad, kapparid ja veinikaste, aga no ei suutnud enam süüa :( "Vene rulett" pähklikreemiga ehk siis rullbiskviit, mida serveeriti kumkvaadi-vanillijäätise ning kumkvaadikompotiga. Rullbiskviit oli väga ilus, aga palju tihkema tekstuuriga, kui oleks rullbiskviidilt oodanud. Tekkis kohe sportlik huvi, et kuidas see valmistatud on (nn Genoise sponge?). Lõpetuseks siis kohv, jalutuskäik läbi hilisõhtuse inimtegevusest kihiseva linna ja koju tagasi. Täitsa mõnus õhtu oli :) | |
Netcat Abikokk 2009-10-28 15:31:37 |
Viimasest arvustusest on päris palju aega möödas. Tundubki sobilik olema siis midagi siia kirjutada, kuna minu selleaastane sünnipäevatähistamine möödus seal.
Erinevalt eelmise aasta kogemusest Bonaparte'is jäi palju mõnusam tunne, kuigi toidud olid vähemüllatavad ja lihtsamad. Puht juba atmosfääri pärast, mida Pille eelnevalt on hästi kirjeldanud. Selline pidulik, kuid samas kuidagi "ladna" ja mitte ülepingutatud õhkkond. Kahju ainult, et Misha magas ega viitsinud meile midagi ütelda. Saime teada, et ta olevat 18 aastat vana.
Degustatsioonimenüü on kuivanud 4-käiguliseks ja maksab nüüd 500.- Kuna nii minul kui kaaslasel oli aga mõlemal soov proovida kindlaid roogi, siis läksime teist teed. Kahjuks hapukapsasuppi enam menüüs ei ole. Selle eest tuleb väga kiita muskuspardi kõrvale serveeritud magushaput kapsast õuntega, nii head pole varem kusagil saanud. Part oli lihtsalt mõnus part, läbiküpsetatud aga mahlane. Peakoka tervitusena serveeriti kammkarpi, mis oli ka tore.
Huvitava serveerimislahendusena jäi meelde suitsuangerjaga kaasnenud kartulisalati serveerimine nori-rullidesse keeratult, koos wasabiga. Wasabi sobis salatiga hästi. Muidu ei midagi erilist, kartulisalat on kartulisalat ja angerjas on angerjas.
Kaaslane tellis krabisalati, mille järele tal oli noorusest saati nostalgia olnud, ja pärast pliinid krevetisalatiga ja ütles, et krevetisalat oli krabi omast mitu korda parem.
Magustoiduks õnnestus proovida sellist eksootilist desserti nagu estragonijäätis tarhuniželeega. Omapärane (ja mitte eriti magus), kuid ausalt öeldes oleks sel võinud veel tublisti tugevam estragoni maitse olla. Antud juhul pigem jäi lahjaks. Kaaslasele serveeritud sõrnikud olid küll ekstraklass.
Ühtlasi peab hoiatama, et kuigi meie sealoleku ajal oli restoran veel üsna tühi, kuulsime söömise ajal telefonitsi ära ütlemisi mõnele hiljem tulla soovijale. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-11-21 22:11:24 |
Käisin täna ühe briti sõbrannaga kahekesi Nevskijs õhtust söömas. Väga mõnus õhtu oli - osalt kindlasti ka seepärast, et ma pole tükk aega väljas enam söömas käinud (lapsega küll) :) Sõime neljakäigulist menüüd. Isutekitajaks oli väike kausitäis metsaseenesalatit ürdi-trühviõli ning vutimunaga. Esimeseks käiguks oli klaasi sees serveeritud maitsev kasukas suitsulõhega („Šuba po-Nevski“ – suitsukalasalat peedi, õuna ja soolakurgiga). Siis taldrikutäis põdralihaga seljankat, kenasti sidruniviilude ja oliividega. Põhiroaks oli igati maitsev Kiievi kotlett, ent sellega serveeritud munapuder tundus liiast ja liiga raske antud roa kõrval (jätsin söömata). Magusaks oli must-valge kook vanillijäätise ja mustikatega. Miša ka lõbustas meid natuke ja kõrvalsaalis oli mingi pidulik sünnipäev, kus lauldi balalaika saatel vene romansse, nii et igati meeleolukas õhtu. Teenindus oli ka väga kiire ja viisakas ja sõbralik. Sõbranna sai igatahes vene köögist päris hea ülevaate :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-12-20 16:16:22 |
Korrastan töölauda ja paberihunnikust leidsin sellise menüü, pärit aastast 2011. Salvestan siia tulevaste põlvede jaoks: Nevskij restorani peakokk Vladimir Iljin on väärinud Tallinn Menüü tunnustuse järgneva valikuga: Venepärane rosolje Eesti räimega marineeritud pohla-sidruni vinegretis, vasikaliha, peedi, õunte ja soolakurgiga 10 E Paksud hapupiimakoogid Peetriküla suitsulõhe tartariga, kappari ja hapukoorega 12 E Vanamoodsalt valmistatud BeefStroganoff puravikudega, serveeritud kartuli pudru ja mädarõikaga 25 E Maša sõrnikud hapukoore ja tumeda šokolaadi sorbeti, Gorgonzola juustuga 11 E | |