Restoran BORDOO (Kolme Õe hotell), Pikk tn 71, Tallinn

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-10-27 15:37:21
Pikal tänaval asuv "butiikhotell" Kolm Õde tähistab viiendat juubelit. Sünnipäeva puhul on sealse restorani peakokk Aleksander Fedin kokku pannud viiekäigulise erimenüü, mis koosneb maja nende aastate toiduhittidest ja mida saab maitsta novembri lõpuni. Viiekäigulise juubelimenüü hind ühele sööjale on 555 krooni. VEISE TARTARE PROVENCALE: hakitud kapparitest ja kornishonidest kattega METSASEENE CONSOMMÉ: shitake-porru julienne GRILLITUD TUUNIKALA: enoki seente, spinati sautee ja tom ka kastmega AEGLASELT RÖSTITUD VASIKAPÕSED PUNASE VEINI KASTMES: serveeritud kartuli fondant’i ja Savoy kapsaga KOLME ÕE SÜNNIPÄEVATORT Tundub päris huvitav. Pean tunnistama, et Kolmes Ões pole mul õhtustada veel õnnestunud, nii et kui keegi nami-namikas raatsiks oma kogemusi jagada, siis oleksin tänulik :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-04-06 11:04:49
2.4.2009: Tarmo Rajametsa arvustus ajalehes Eesti Ekspress: Midagi erilist: Kolme Õe uus pale

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-12-04 22:52:55
Käisime täna õhtul kolmekesi Kolmes Ões õhtust söömas. Olime esimeses saalis, ka kõik teised lauad olid täis, peamiselt võõrkeelseid sööjaid. Tütre jaoks oli kenasti imikutool olemas ja me 10kuune tütreke pidas end väga kenasti üleval peenes restoranis :) Valisime degustatsioonimenüü. Peakoka tervituseks oli tuunikala-sashimi ürdisalatiga, esimeseks käiguks metsaseenesupp trühvli-piimavahuga ("seenecappucino"), siis marineeritud lõhe ürdisalatiga, böff vutimuna ja parmesaniga ("böff ? la tartar Lardo ja Parmesani salatiga"), Rinse-bouche: õunasorbett vahuveiniga (Väga mõnus!), rai uim kartulipüreega ("Küpsetatud raiuim jõulumaitselise Buerre Noisette kastmega, rohelised prantsuse oad ja murulauguga kartulipüree" - värskest jõulumenüüst), siis pardirind kartuli-fondanti ning kõrvitsapüreega. Magustoiduks oli Vana Tallinna bavarois õunaželee ja šampanjasorbetiga. Muide, see oli mu esimene kord antud restoranis, aga ometi oli vähemalt kolm kelnerit vanad tuttavad ühest teisest restoranist :P Kolmel Õel on lähikuudel huvitavaid uudiseid varuks :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2009-12-05 13:42:36
Panen tähele, et sa ei kommenteeri, kuidas teised toidud peale õunasorbeti meeldisid. Kas sellest tuleks midagi järeldada... või siis mitte?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-12-05 13:51:18
Netcat:
Panen tähele, et sa ei kommenteeri, kuidas teised toidud peale õunasorbeti meeldisid. Kas sellest tuleks midagi järeldada... või siis mitte?
Jah ja ei :) Tegelikult maitsesid mulle kalad ka (lõhe oli väga mõnus, ilmselt kohapeal marineeritud), raid polnud varem söönud ja oli uus ja huvitav avastus. Böff oli väga hästi laagerdatud lihast (no kohe oli selline jõuline maitse, ilmselt oleks ka Hugh Fearnley-Whittingstall rahule jäänud :D), pardiprae lisandid (kõrvitsapüree, spinatilehed, kartulifondant) töötasid kõik minu arust kenasti üheskoos. Bavarois on dessert, mida ma pole ise varem proovinud, aga kindlasti võiks (ja Nami-Namisse mõned retseptid lisada). Teenindus oli väga kena ja viisakas, õhkkond meeldiv (hotellikompleksi hoovis oli armas jõuluturuke). Toit oli kõik kena ja värske, aga hinnaklassi arvestades jäi nagu natuke miskit (flare'i?) puudu. Ja seenesupp oli natuke liiga soolane... Teades natuke, millised muutused seda restorani ees ootavad, olen aga väga positiivselt häälestatud järgnevate külastuste osas :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-01-12 18:33:19
Pille:
Teades natuke, millised muutused seda restorani ees ootavad, olen aga väga positiivselt häälestatud järgnevate külastuste osas :P
Aprillis 2010 asus Kolme Õe hotelli restorani peakokana tööle üks mu lemmikkokki, Tõnis Siigur. Mullu kevadel põhjaliku uuenduskuuri läbinud restoran kannab nüüd nime BORDOO. Kogu Stenhusi meeskond (Rinaldo, kelnerid Rainer, Oliver jt, sous chef Madis jne) on samuti nüüd Bordoos. Käisime seal söömas novembris, kui tähistasime Kristjani sünnipäeva. Võtsime kuuekäigulise üllatusmenüü, mis üllatas vägagi positiivselt ja me jäime oma õhtusöögiga väga rahule. Mul on kuskil mingid mobiilipildid ja märkused menüü kohta ka - kui üles leian, siis kirjutan täpsemalt.. :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-11-25 21:18:09
Hiljuti väisasid Bordood mõned toidublogijad: Profa Harilik pliiats

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2012-04-16 20:43:48
Sellega on siis nüüd sedaviisi: http://www.e24.ee/810192/taitur-muub-hotelli-kolm-ode-kinnistut-tallinna-vanalinnas/

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-09-15 16:02:09
Pressiteade: Hotellis Kolm Õde asuva restorani Bordoo peakokk Tõnis Siigur sai hiljuti kõrge rahvusvahelise tunnustuse osaliseks, võites Relais & Chateaux tänavuse tulevikulootuse auhinna, mille juhtlauseks on: «Gurmeetoidu tulevikku suunab uus generatsioon». Siigur on varemgi mitmesuguseid auhindu võitnud, kuid nii kõrge rahvusvahelise tunnustuse osaliseks sai ta esimest korda. 1954. aastal asutatud luksushotellide ja restoranide ketis Relais & Chateaux pööratakse erilist tähelepanu just gurmeepoolele.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com