Erinevad tärklised: maisitärklis, kartulitärklis, tapiokitärklis

Eva
Abikokk
2008-10-01 12:17:28
Maisitärklis vs kartulitärklis Küpsetistes soovitatakse seda esimest kasutada, sest ei anna kartulitärklisele omast maitset juurde. Samas ajab ka kartulitärklis asja ära. Minu küsimus on, kui retseptis on antud teatud kogus maisitärklist, kas selle võib asendada SAMA KOGUSE kartulitärklisega?

http://www.perenaine.ee/

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-10-01 12:19:54
Eva:
Küpsetistes soovitatakse seda esimest kasutada, sest ei anna kartulitärklisele omast maitset juurde. Samas ajab ka kartulitärklis asja ära. Minu küsimus on, kui retseptis on antud teatud kogus maisitärklist, kas selle võib asendada SAMA KOGUSE kartulitärklisega?
Jah. Mina olen edukalt 1:1 asendanud (Suurbritannias oli kartulitärklis täielik defitsiit). Oluline on meeles pidada, et kui kartulitärklis tuleb kohe peale keemahakkamist tulelt võtta (kui keeta/liigselt kuumutada, siis kissell/kaste veeldub uuesti), siis maisitärklis vajab paariminutilist kuumutamist, et üldse paksenema hakkaks.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Profa
Abikokk
2008-10-01 13:56:08
Mina kasutan maisitärklist just seetõttu, et teda saab kuumutada. Näiteks hiina toidu valmistamisel.

Profa köögipool

Spidur
Abikokk
2008-10-01 20:09:40
kookides/küpsistes asendan mina 1:1-le. mingit suurt maitsevahet pole minu tuim maitsmismeel muidu täheldanud....

Elina tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-17 12:40:42
Mustikas 30.6.2008:
Kas keegi teab, kus Eestis müüakse (kui müüakse, ma ei ole kindel üldse) tapiokki?

Põrnikas
Abikokk
2008-11-17 12:50:53
Mustikas 30.6.2008:
Kas keegi teab, kus Eestis müüakse (kui müüakse, ma ei ole kindel üldse) tapiokki?
piprapoes viimati täitsa nägin
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-02-18 08:05:19
Tõstan Katsi tärkliseküsimuse siia:
kats:
Leidsin Naistelehe Nipiraamatust ühe vahva retsepti, mida ma proovisin ka teha. Kõik tuli imehästi välja sinna maale kui hakkasin tegema kastet. Kaste pidi koosnema siis maisitärklisest, apelsini mahlast ja maitseainetest. Aga vist ei oska sellega kuidagi ümber käia. Mul ei tulnud kaste vaid kissell. Proovisin kolm korda ja siis jooksis juhe kokku. Küll katsetasin keskmise tempereatuuriga, kiiresti vispeldades. Küll madalal veel kiiremini vispeldades... Ja viimane katse oli kõige väikema tule peal. Ja ikka kiskus kisseliks. Kus kohas see konks on millele ma pihta ei saanud?

Pisi-Pisi
Abikokk
2009-02-18 13:44:34
Äkki on tegu kirjaveaga ja maisitärklise asemel peaks olema maisijahu? Tärklisega tuleb vist jah kissell...

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Zapxpxau
Abikokk
2009-02-18 14:13:05
Aga äkki see "aps" tuleb sellest, et retsepti on valesti tõlgitud? Näiteks UK/Austraalia retseptides tähendab cornflour maisitärklist, US retseptides cornflour = cornmeal ehk maisijahu.

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-02-18 14:52:24
Pisi-Pisi:
Äkki on tegu kirjaveaga ja maisitärklise asemel peaks olema maisijahu? Tärklisega tuleb vist jah kissell...
Ei pruugi olla. Väga paljud aasia road tahavad endale maisitärklise-põhist kastet juurde. Ilma konkreetset retsepti nägemata on raske öelda, kas ja mis valesti läks.. Äkki oli lihtsalt kogustega puusse pandud?

< 1 | 2 >>