Gluteenivaba ja kaseiinivaba dieet

Ussicke
Abikokk
2008-09-23 12:12:13
Kui see kohupiimakreem ligilähedaseltki piima-kohupiimakreemi moodi on, siis võib temast täitsa salatikastme kombineerida, ma arvan. Näiteks eile leidsin Stockmannist soja-salatikastme - maitsmisel oli pigem majoneesi moodi, aga siiski väga maitsev, olin nimelt hulga hullemaks ja kriidisemaks kogemuseks valmis :) Mul häda ühe oma lemmik-kartulisalatiga, mille kastmeks PEAB olema hapukoor sinepiga. Majonässiga jäi ikka hirmus kahtlane.
Zoozi
Abikokk
2008-09-23 12:17:44
Tunnistan et pole ise seda kohupiimakreemi teinud, kuna poiss ei söö, aga kribasin kuhugi üles, et ehk kunagi vaja. Aga uurin seda asja.

Zoozi tegemised

Zoozi
Abikokk
2008-09-27 12:04:12
Avokaadokreem, mis maitselt meenutab kohupiima. 1 küps avokaado 2-3 sl kookospiima (oleneb konsistensist) u 1tl sidrunimahla maitse järgi fruktoosi (arvan,et võib ka tavalist suhkrut kasutada)ja natuke vanillisuhkrut kõik segada blenderis. Proovisin siis lõpuks ära.Maitses päris hea,meenutas tõesti nagu kohupiimakreemi.Värvus oli ilus salatiroheline.

Zoozi tegemised

Ussicke
Abikokk
2008-09-28 22:41:50
Väga põnev retsept, tuleb kindlasti ära proovida :) Tänud! Aga mina leidsin suure tuulamise pääle ka ühe sojahapukoore retsepti www.recipes4us.co.uk kodulehelt: 225g/8oz pehmet tofut, vedelik hoolega välja pigistada 2 spl sidrunimahla näpuotsatäis soola 1. Pigista hoolikalt tofust vedelik välja, majapidamispaberi abil näiteks. 2. Pane kõik ained kaussi ning sega käsi- või elektrivispliga nii kaua, kui segu on ühtlane ja kreemjas. Ja nüüd küsimus: pehme tofu kättesaadavus Eestis siin ja praegu? Kas mõeldud on seda tofu-kodujuustu moodi ollust, mis SoSoja kaubamärgi all müügil oli?
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-10-27 18:11:22
Zoozile jt, kes peavad hoolikalt järgima lisaainete ja allergeenide sisaldust toidus, võib huvi pakkuda see Madli Zobeli artikkel Bioneeri portaalis: Mida võtta, mida jätta: Kuidas hoida last allergiat tekitavate toiduainete eest – või kuidas hoida allergiat tekitavaid toiduaineid lapse eest, on tänapäeal pea iga lapsevanemal tekkiv küsimus, sest maailm oma värvilisuses ja mitmekesisuses kipub tekitama lastel nii allergilisi naha- kui ka hingamisteedeprobleeme.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ussicke
Abikokk
2008-11-06 23:21:57
Jeee, hapukooreasendaja leitud :) Pomona ökopoest ostsin sojakoore, mis on paras paksupoolne (nagu 10% hapukoor), maheda maitsega ja ei lähe salati peal vesiseks. Seda minu jaoks tülgastavat kriidi kõrvalmaitset ka ei ole, kriitjast konsistentsist rääkimata. Salat sai nii hää, et niuhti otsas juba. Pakil oli kirjas, et vahustada seda ei maksaks, aga kõike muud võis küll teha :)
Zoozi
Abikokk
2008-11-06 23:53:32
Ussicke:
Jeee, hapukooreasendaja leitud :) Pomona ökopoest ostsin sojakoore, mis on paras paksupoolne (nagu 10% hapukoor), maheda maitsega ja ei lähe salati peal vesiseks. Seda minu jaoks tülgastavat kriidi kõrvalmaitset ka ei ole, kriitjast konsistentsist rääkimata. Salat sai nii hää, et niuhti otsas juba. Pakil oli kirjas, et vahustada seda ei maksaks, aga kõike muud võis küll teha :)
Meil kahjuks ka sojatooted välistatud. Kuid sinu üle hea meel :)

Zoozi tegemised

Ussicke
Abikokk
2008-11-07 00:05:22
Äkki keegi teeb riisipiima baasil ka midagi sarnast? Elu läheks kohe poole kergemaks väga paljudel "piimahälvikutel", nagu sõbranna mind nimetama hakkas.
Zoozi
Abikokk
2008-12-02 14:47:31
Küpsetasin oma pisemale küpsiseid tatrajahust. Kuna poisil osa aineid antud retseptist keelatud, siis muutsin meile sobivaks. Seega margariini asendasin piimavaba margariiniga, suhkru fruktoosiga, vanillsuhkru jätsin ära, õunamahla jõhvikamahlaga ja šokolaadi asemel panin seekord kuivatatud mustikaid. Olen kasutanud ka muid kuivatatud puuvilju ja ka kookoshelbeid. Täitsa söödavad! Aga peamine, et lapsele maitseb :)

Zoozi tegemised

Zoozi
Abikokk
2008-12-10 11:14:01
Et käes jõulukuu ja suuremad krõbistavad piparkooke, mida pisem siis nukralt pealt vaatab.(Tavalised küpsised ei sobinud) .Hakkas lapsest kahju, otsustasin siis proovida meie tugikrupi liikme poolt soovitatud piparkooke. Nagu ikka mulle endale need gluteeni-kaseiinivaba küpsetised eriti ei meeldi, aga mina polegi oluline. Pisikesel oli väga hea meel - need nüüd tema piparkoogid :) PIPARKOOGID 100g palmirasva (kasutasin kookosrasva) 1,25dl fruktoosi 1,5sl kakaod (ma ise paneks teinekord vähem, tundus natuke liiga kakaone) 0,75dl vahtrasiirupit 2,5tl piparkoogimaitseainet (öko-poodides on ka, võib ise ka kokku segada - mina segasin ise) 1 muna 0,5tl soola 5dl riisijahu (kasutasin Risenta riisijahu) Panna potti rasv, omavahel segatud fruktoos ja kakao, siirup ning maitseained. Sulatada pidevalt segades ja lasta korraks keema tõusta. Tõsta pott tulelt ning lasta segul jahtuda. Seejärel vahustada segu mikseriga kohevaks. Vahusta sisse toasoe muna. Edasi lisa jahuga segatud sool. Sega võimalikult vähe, muidu kaotab tainas küpsetamisel oma hapruse. Pane taigen kilesse ja lase ööpäev külmas seista. Küpseta 175kraadi juures 8-10 minutit.

Zoozi tegemised

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>