Zoozi Abikokk 2009-07-03 22:18:10 |
Pille:
Kaupluses And, mis asub Tallinna Kaubamajas oli täna müügil speltanisukruupe, just Eesti Mahe märgistusega.
Kas keegi on kuskil näinud speltanisukruupe hiljuti? Nt neid Eesti Mahe kaubamärgiga? Mulle need niiiii väga maitsesid, kasutasin odrakruupide asemel, aga nüüd pole tükk aega näinud... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-07-03 22:39:53 |
Zoozi:
Aitäh, Zoozi! Proovin sealt millalgi läbi minna!
Pille:
Kaupluses And, mis asub Tallinna Kaubamajas oli täna müügil speltanisukruupe, just Eesti Mahe märgistusega.Kas keegi on kuskil näinud speltanisukruupe hiljuti? Nt neid Eesti Mahe kaubamärgiga? Mulle need niiiii väga maitsesid, kasutasin odrakruupide asemel, aga nüüd pole tükk aega näinud... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-11-24 19:22:30 |
Tegin speltakruupidest putru, millele lisasin päikesekuivatatud tomateid. Retsept siin. Mulle väga meeldis, lisaks küpseb speltakruup kiiremini, kui tavapärane odrakruup. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-12-20 15:43:59 |
Ajakirjas ELUKIRI (Aprill 2012) on artikkel Zerna talu tegemistest, lisaks mõned retseptid. KOpeerin need siia, ehk kunagi tõstan ka retseptikogusse: Speltanisu kuklid 450 g speltatäisterajahu 150 g nisutäisterajahu 50 g pärmi 5 dl sooja vett või piima soola kooritud päevalilleseemneid Lahusta pärm koos sooja piima või veega. Lisa jahud, sool, päevalilleseemned. Sega tainaks. Veereta kuklid, lase kerkida. Küpseta 220 kraadi juures 10-15 minutit kuldpruuniks. Speltapüüli laastud 400 g speltapüüli 4 muna 150 g suhkrut 2 tl küpsetuspulbrit näpuotsaga soola Munad vahusta suhkruga, lisa jahu, küpsetuspulber ja sool. Aseta tainas lusikaga pannile ja tõmba laastudeks. Küpseta 230-kraadises ahjus kuldpruuniks. | |
<< < 1 | 2 > |