Eva Abikokk 2008-08-20 13:00:31 |
Palun teie teadmisi sõreda nisujahu kohta. Saime sellist ühelt tuttavalt, kes seda kohvikute ja restoranide tarbeks oma veskis jahvatab. Tulemus: küpsetised tulevad tsipa hõrgumad kui tavalise jahuga; lisaks olen täheldanud, et tulemus tuleb korralikum. Näiteks: põhja eelküpsetamisel ei teki õhumulle + korvikeste põhjad tulid väga ilusad. Siiski uuriks võimalusel juurde, kas teil ka sellise jahuga kogemust. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-08-20 13:25:37 |
Eva:
No sõredal nisujahul on kliid enne jahvatamist eemaldatud (vt siia), seepärast ta selline peen jahu ongi :) Olen ostnud Eesti Mahe kaubamärgiga sõredat nisujahu, olid tõesti kenad küpsetised (kilohind vist 22 EEKi, nii et kallim osta lihtsalt. Igapäevaseks küpsetamiseks kasutan endiselt Sunnuntai nisujahu)..
Palun teie teadmisi sõreda nisujahu kohta. Saime sellist ühelt tuttavalt, kes seda kohvikute ja restoranide tarbeks oma veskis jahvatab. Tulemus: küpsetised tulevad tsipa hõrgumad kui tavalise jahuga; lisaks olen täheldanud, et tulemus tuleb korralikum. Näiteks: põhja eelküpsetamisel ei teki õhumulle + korvikeste põhjad tulid väga ilusad. Siiski uuriks võimalusel juurde, kas teil ka sellise jahuga kogemust. |
|
Põrnikas Abikokk 2008-08-20 14:48:37 |
aga mis liiki küpsetised sõreda jahuga paremad jäävad? pärmitainas vist pigem mitte? nimelt üritasin ma kunati tartu turu jahuleti müüjalt teada saada, mispoolest see sõre jahu teistest eristab, ta siis ühmas, et sõre jahu on kastme ja pannkookide jaoks, tavaline küpsetamiseks... | |
Eva Abikokk 2008-08-20 14:57:27 |
Olen teinud peamiselt muretainast, magusate kookide põhjaks (sh korvikesed), aga ka soolastele lahtistele pirukatele. Pärmitainast pole veel sellest jahust teinud. | |