Kärt Abikokk 2008-08-11 15:42:39 |
Kas ma lihtsalt ei leia Namist või siin polegi retsepti lapsepõlve kohviku klassikule (vähemalt minujaoks) - liivaribale? Teate küll, selline mure ja pudisev kook, moos keskel? Tahaks kodus järgi proovida aga päris tühjast kohast katsetama ka ei tahaks hakata. Jagab äkki keegi oma retsepti? :) | |
Kardemon Abikokk 2008-08-17 23:03:21 |
ma pole küll ise teinud... aga äkki muredam muretaigen?
muidu ma teen ise umbes sedasi:
100-150 g margariini
3-4 spl suhkrut
jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 muna
näpid kuivained margariiniga (jahu niipalju et oleks selline peenike puru), siis lisad muna ja näpid ka sellega läbi.
või kasutada muna asemel lihtsalt vett (1 spl) - peaks äkki muredam jääma.
teed 2 palli ja paned külma seisma... siis voolid/surud laiaks, vahele siis moos (kirsi? pohla?)
:/ http://kardemon.blogspot.com |
|
Kärt Abikokk 2008-08-18 21:06:53 |
Ma proovisin ikkagi liivataignaga nädalvahetusel ära, ega need sellised välja küll ei kukkunud nagu kohvikus, aga head olid ikka. Pigem nagu küpsised... Tegin nii, et rullisin väikese palli liivatainast piklikuks õhukeseks lapikuks, keskele lusikaga hapukat ploomimoosi ja küljed keskele moosi peale kokku. Tulid sellised õhukesed aga moos muutus mõnusaks venivaks, hea, et hapu oli ka, muidu oleks hirmmagus tulnud. | |
Kardemon Abikokk 2008-08-21 23:04:38 |
Adonay:
ega pilte kuskil näe? :) Ma proovisin ikkagi liivataignaga nädalvahetusel ära, ega need sellised välja küll ei kukkunud nagu kohvikus, aga head olid ikka. Pigem nagu küpsised... Tegin nii, et rullisin väikese palli liivatainast piklikuks õhukeseks lapikuks, keskele lusikaga hapukat ploomimoosi ja küljed keskele moosi peale kokku. Tulid sellised õhukesed aga moos muutus mõnusaks venivaks, hea, et hapu oli ka, muidu oleks hirmmagus tulnud. http://kardemon.blogspot.com |
|
Spidur Abikokk 2008-08-22 08:36:34 |
ma ka ei kujuta ette, mis küpsetisega tegu. kui pilti näeks, oskaks midagi kommenteerida ka | |
Gegegerda Abikokk 2008-08-22 09:06:45 |
Leidsin pildi oma kodukandis tegutseva firma kodulehelt. Koogi nimi küll liivariba, aga pildi aadressil oli kirjas hoopis triibukook (kuigi ega see midagi ei aita).
Ja juurde oli veel kirjutatud kõigest "Liivataignapõhjal keedisetriip". Ehk aitab. www.gegegerda.blogspot.com |
|