MEHHIKO KÖÖK

Nämmu
Abikokk
2008-06-16 16:54:24
Minu lemmikuks on viimasel ajal erinevad Mehhiko ja tex-mex toidud (mis pole vist päris üks ja seesama) Arvan et sellel grillihooajal pistangi põske rohkem grillitud aedvilju, tacosid, tortillasid koos erinevate kasmetega. Guacamolet söön lausa niisama, paljalt. Selle üle on küll hea meel et Santa Marial nüüd vastavaid tooteid müügil. :P Et siis kes näiteks seaLkandis käinud ja kohalikke roogi mekkinud andke kogemustest teada.

Kaie

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-16 16:57:16
nämmu:
Minu lemmikuks on viimasel ajal erinevad Mehhiko ja tex-mex toidud (mis pole vist päris üks ja seesama) Arvan et sellel grillihooajal pistangi põske rohkem grillitud aedvilju, tacosid, tortillasid koos erinevate kasmetega. Guacamolet söön lausa niisama, paljalt. Selle üle on küll hea meel et Santa Marial nüüd vastavaid tooteid müügil. :P Et siis kes näiteks seakandis käinud ja kohalikke roogi mekkinud andke kogemustest teada.
Mina olen täitsa Mehhikos käinud - 2005. a. sügisel - ja mehhiko köök meeldib mulle väga. Nami-namis on hetkel 64 mehhiko köögi retsepti, nii et kindlasti leiad siit üht-teist kasulikku. Ja guacamolet teed Sa ju ikka ise? Ääretult mõnus ja lihtne amps :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Marit_S
Kokaõpilane
2008-06-16 18:05:51
Pille:
Ja guacamolet teed Sa ju ikka ise? Ääretult mõnus ja lihtne amps :)
Küsimus selle Guacamole retsepti kohta - et mis mõttes "jäta kuni serveerimiseni avokaadoseeme guacamole sisse", et vältida pruunistumist? Et lihtsalt torkan segu sisse ja aitab? Väga huvitav teada!

hea toit

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-16 18:33:11
Marit_S:
Pille:
Ja guacamolet teed Sa ju ikka ise? Ääretult mõnus ja lihtne amps :)
Küsimus selle Guacamole retsepti kohta - et mis mõttes "jäta kuni serveerimiseni avokaadoseeme guacamole sisse", et vältida pruunistumist? Et lihtsalt torkan segu sisse ja aitab? Väga huvitav teada!
Just. Minu kolumbia sõbrad vannuvad, et nende emad vannuvad, et see trikk töötab :) Enne serveerimist ja kaunistamist võid selle sealt seest välja koukida. Aga üldiselt tuleks guacamole teha üsna vahetult enne söömist, sest lõpuks läheb see pruuniks niikuinii (kui Sa just poest mingit ersatskraami ei osta, need on igihaljad).

Marit_S
Kokaõpilane
2008-06-17 10:29:37
Selge - proovin järgi, üksik avokaado ootab kapinurgas niikuinii ärategemist. Siiamaani olen pruunistumise vältimiseks laimi- või sidrunimahlaga pritsinud...ja kivi niisama ära visanud. Õpin iga päev midagi :)

hea toit

Merilin
Abikokk
2008-06-17 10:54:48
See kivi lugu käib rohkem vist ikka sinna köögimüütide hulka. Avokaado läheb pruuniks, kui õhuga kokku puutub. Kivi takistab selle osa pruunistumist, mis kivi alla jääb :) Sidruni- või laimimahl hoiab pruuniks muutumise lühiajaliselt edukalt ära ja samuti see, kui katta kaste toidukilega nii, et kile ja toidu vahele õhku ei jää. Nii kannatab külmikus veidi isegi külalisi oodata.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-17 11:02:04
Thredahlia:
See kivi lugu käib rohkem vist ikka sinna köögimüütide hulka. Avokaado läheb pruuniks, kui õhuga kokku puutub. Kivi takistab selle osa pruunistumist, mis kivi alla jääb :) Sidruni- või laimimahl hoiab pruuniks muutumise lühiajaliselt edukalt ära ja samuti see, kui katta kaste toidukilega nii, et kile ja toidu vahele õhku ei jää. Nii kannatab külmikus veidi isegi külalisi oodata.
Nojah, see kivi käib sinna sidruni- või laimimahlale lisaks, mitte asemel. Aga ei hakka mina nende eakate kolumbia prouade ja nende agressiivsete poegadega vaidlema. Kui guacamolet tegime, siis suskasid kivi alati sisse ja lõpuks jäi mullegi see komme külge :)

Merilin
Abikokk
2008-06-17 11:26:27
Pille:
Nojah, see kivi käib sinna sidruni- või laimimahlale lisaks, mitte asemel. Aga ei hakka mina nende eakate kolumbia prouade ja nende agressiivsete poegadega vaidlema. Kui guacamolet tegime, siis suskasid kivi alati sisse ja lõpuks jäi mullegi see komme külge :)
Muidugi mitte - ma ka ei võitle tuuleveskitega ja ei ürita vanaemale seletada, et praadimine ei pane lihamahlu kinni :P

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Nämmu
Abikokk
2008-06-17 16:48:33
Mul jah enamik siinseid Mehhiko retsepte proovitud. Ja ka minu kolumbia tuttav suskas kivi guacamolesse :P Tavaliselt teen kastet väikses koguses ja see saab alati kohe ära söödud ;)

Kaie

Cashmir
Abikokk
2008-11-27 20:19:49
Elan praegu Mehhikos ja kuna mu sõpruskonnas on köögikunst kõrges hinnas, olen siin tublisti kohalikke roogi valmistama õppinud :) Kui kellelgi on huvi mõne konkreetse toidu valmistamise suhtes, siis tõenäoliselt saan üsna hõlpsasti välja uurida, kuidas seda tehakse. Aa, ja vähemalt selle Tex-Mex-toiduga, mida ma Eestis enne ärasõitu proovida jõudsin, ei paista siin suuremat ühist olevat. Kõigepealt üks lihtne ja laialt pruugitav salsa, mida saab paljude toitude juures kasutada, nt tlacoyode või "huevos rancheros" kõrvale. Pane seitse tomatit ja kaks tšillikauna külma veega tulele. Kui vesi läheb keema, keera tuli alt, kalla suurem osa vett ära (jäta natuke siiski potti), lisa üks küüslauguküüs, purusta köögikombainis. Siis pane natuke õli pannile, vala segu pannile, sega ja lase keeda, lisa natuke soola ja üks puljongikuubik. Külmkapis seisab see ca nädal aega ja seda tehaksegi tavaliselt suurem ports, et siis erinevates toitudes kasutada.
< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>