Nämmu
Abikokk 2008-06-16 16:54:24 |
Minu lemmikuks on viimasel ajal erinevad Mehhiko ja tex-mex toidud (mis pole vist päris üks ja seesama) Arvan et sellel grillihooajal pistangi põske rohkem grillitud aedvilju, tacosid, tortillasid koos erinevate kasmetega. Guacamolet söön lausa niisama, paljalt. Selle üle on küll hea meel et Santa Marial nüüd vastavaid tooteid müügil. :P
Et siis kes näiteks seaLkandis käinud ja kohalikke roogi mekkinud andke kogemustest teada. Kaie |
|
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-16 16:57:16 |
nämmu:
Mina olen täitsa Mehhikos käinud - 2005. a. sügisel - ja mehhiko köök meeldib mulle väga. Nami-namis on hetkel 64 mehhiko köögi retsepti, nii et kindlasti leiad siit üht-teist kasulikku.
Ja guacamolet teed Sa ju ikka ise? Ääretult mõnus ja lihtne amps :)
Minu lemmikuks on viimasel ajal erinevad Mehhiko ja tex-mex toidud (mis pole vist päris üks ja seesama) Arvan et sellel grillihooajal pistangi põske rohkem grillitud aedvilju, tacosid, tortillasid koos erinevate kasmetega. Guacamolet söön lausa niisama, paljalt. Selle üle on küll hea meel et Santa Marial nüüd vastavaid tooteid müügil. :P Et siis kes näiteks seakandis käinud ja kohalikke roogi mekkinud andke kogemustest teada. |
|
Marit_S
Kokaõpilane 2008-06-16 18:05:51 |
Pille:
Küsimus selle Guacamole retsepti kohta - et mis mõttes "jäta kuni serveerimiseni avokaadoseeme guacamole sisse", et vältida pruunistumist? Et lihtsalt torkan segu sisse ja aitab? Väga huvitav teada!
Ja guacamolet teed Sa ju ikka ise? Ääretult mõnus ja lihtne amps :) |
|
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-16 18:33:11 |
Marit_S:
Just. Minu kolumbia sõbrad vannuvad, et nende emad vannuvad, et see trikk töötab :) Enne serveerimist ja kaunistamist võid selle sealt seest välja koukida. Aga üldiselt tuleks guacamole teha üsna vahetult enne söömist, sest lõpuks läheb see pruuniks niikuinii (kui Sa just poest mingit ersatskraami ei osta, need on igihaljad).
Pille:
Küsimus selle Guacamole retsepti kohta - et mis mõttes "jäta kuni serveerimiseni avokaadoseeme guacamole sisse", et vältida pruunistumist? Et lihtsalt torkan segu sisse ja aitab? Väga huvitav teada!Ja guacamolet teed Sa ju ikka ise? Ääretult mõnus ja lihtne amps :) |
|
Marit_S
Kokaõpilane 2008-06-17 10:29:37 |
Selge - proovin järgi, üksik avokaado ootab kapinurgas niikuinii ärategemist. Siiamaani olen pruunistumise vältimiseks laimi- või sidrunimahlaga pritsinud...ja kivi niisama ära visanud. Õpin iga päev midagi :) | |
Merilin
Abikokk 2008-06-17 10:54:48 |
See kivi lugu käib rohkem vist ikka sinna köögimüütide hulka. Avokaado läheb pruuniks, kui õhuga kokku puutub. Kivi takistab selle osa pruunistumist, mis kivi alla jääb :)
Sidruni- või laimimahl hoiab pruuniks muutumise lühiajaliselt edukalt ära ja samuti see, kui katta kaste toidukilega nii, et kile ja toidu vahele õhku ei jää. Nii kannatab külmikus veidi isegi külalisi oodata. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-17 11:02:04 |
Thredahlia:
Nojah, see kivi käib sinna sidruni- või laimimahlale lisaks, mitte asemel. Aga ei hakka mina nende eakate kolumbia prouade ja nende agressiivsete poegadega vaidlema. Kui guacamolet tegime, siis suskasid kivi alati sisse ja lõpuks jäi mullegi see komme külge :)
See kivi lugu käib rohkem vist ikka sinna köögimüütide hulka. Avokaado läheb pruuniks, kui õhuga kokku puutub. Kivi takistab selle osa pruunistumist, mis kivi alla jääb :) Sidruni- või laimimahl hoiab pruuniks muutumise lühiajaliselt edukalt ära ja samuti see, kui katta kaste toidukilega nii, et kile ja toidu vahele õhku ei jää. Nii kannatab külmikus veidi isegi külalisi oodata. |
|
Merilin
Abikokk 2008-06-17 11:26:27 |
Pille:
Muidugi mitte - ma ka ei võitle tuuleveskitega ja ei ürita vanaemale seletada, et praadimine ei pane lihamahlu kinni :P Nojah, see kivi käib sinna sidruni- või laimimahlale lisaks, mitte asemel. Aga ei hakka mina nende eakate kolumbia prouade ja nende agressiivsete poegadega vaidlema. Kui guacamolet tegime, siis suskasid kivi alati sisse ja lõpuks jäi mullegi see komme külge :) Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Nämmu
Abikokk 2008-06-17 16:48:33 |
Mul jah enamik siinseid Mehhiko retsepte proovitud. Ja ka minu kolumbia tuttav suskas kivi guacamolesse :P Tavaliselt teen kastet väikses koguses ja see saab alati kohe ära söödud ;) Kaie |
|
Cashmir
Abikokk 2008-11-27 20:19:49 |
Elan praegu Mehhikos ja kuna mu sõpruskonnas on köögikunst kõrges hinnas, olen siin tublisti kohalikke roogi valmistama õppinud :) Kui kellelgi on huvi mõne konkreetse toidu valmistamise suhtes, siis tõenäoliselt saan üsna hõlpsasti välja uurida, kuidas seda tehakse. Aa, ja vähemalt selle Tex-Mex-toiduga, mida ma Eestis enne ärasõitu proovida jõudsin, ei paista siin suuremat ühist olevat. Kõigepealt üks lihtne ja laialt pruugitav salsa, mida saab paljude toitude juures kasutada, nt tlacoyode või "huevos rancheros" kõrvale. Pane seitse tomatit ja kaks tšillikauna külma veega tulele. Kui vesi läheb keema, keera tuli alt, kalla suurem osa vett ära (jäta natuke siiski potti), lisa üks küüslauguküüs, purusta köögikombainis. Siis pane natuke õli pannile, vala segu pannile, sega ja lase keeda, lisa natuke soola ja üks puljongikuubik. Külmkapis seisab see ca nädal aega ja seda tehaksegi tavaliselt suurem ports, et siis erinevates toitudes kasutada. | |
| < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> | ||