Moxuma Kokaõpilane 2008-07-01 13:23:39 |
Moxuma:
Keegi hea haldjas on minu postitusest üle käinud ja lingid lisanud :)
Kuna tol hetkel polnud pikalt aega foorumis olla siis jäi toorjuustu koogi retsept täpsustamata. Tegemist on tegelikult retseptiga, mis on pärit raamatute sarjast "100 rooga" - Šokolaadi-toorjuustu marmorkook. Küpsetamist ei vaja ja on tõesti maitsev.
Kriban retsepti kah siia (Nami-Nami retseptidest ei leidnud)
Põhi
200g Digestive küpsiseid
50g võid
Kate
150g valget šokolaadi
200g pähklitega piimašokolaadi (mina olen selle asendanud min 70% tumeda šokolaadiga)
500g mascarponet
2dl hapukoort
1tl vanillisuhkrut
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks. Vooderda lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhi küpsetuspaberiga. Suru küpsisesegu vormi põhja. Sega omavahel toorjuust, hapukoor ja vanillsuhkur. Jaga segu võrdselt kahte kaussi. Sulata eraldi šokolaadid. Sega sulatatud valge šokolaad ühes ja sulatatud tume šokolaad teises kausis oleva seguga. Vala vormi põhja valge šokolaadi segu ja määri laiali. Tõsta lusikaga peale tumeda šokolaadi segu. Tee tiku või kahvliga ringikujulisi liigutusi, et kihid veidi seguneksid. Mina olen ise kasutanud kihtide segamiseks söögipulka ning saanud sedasi päris kena mustri koogile. Aseta külmkappi vähemalt kolmeks tunniks kuni üleöö.
Kahjuks pole mul harjumust eriti tehtud asjadest pilti teha seega pilti hetkel näidata ei saa :( . Järgmisel korral parandan ennast. Prantsuse šokolaadikook on ka meie peres hinnatud magustoit. Lisaks on seda hea ka külla minnes kaasa võtta. Suhteliselt uus lemmik on Mascarpone toorjuustu šokolaadikook. Leidsin selle retsepti aasta alguses kui mõtlesin mida teha mehe Itaaliast toodud mascarponega. Õnneks eriti tihti seda ei tee, muidu tekiks kiirelt probleemid oma riietesse mahtumisel :D |
|
Spiidi Abikokk 2008-08-12 15:39:37 |
Kuidas selle šokolaadikoogi sisse kirsid sobiksid? Maitselt sobivad kindlasti aga kas küpsetamisel võiks need kohe taignasse segada? See tundub olevat küllalti raske tainas. | |
Kika Abikokk 2008-08-12 18:15:04 |
Spiidi:
ma arvan, et kirsid sobivad sinna väga hästi!
või siis võib kõrvale pakkuda värskelt keedetud kirsimoosi. mina teen seda niimoodi, et keedan värskeid kivideta kirsse fariinisuhkruga, madalal kuumusel, u 10 minutit.
tavaliselt serveerin ma selle moosiga koos koos šokolaadifondante ja jäätist. Kuidas selle šokolaadikoogi sisse kirsid sobiksid? Maitselt sobivad kindlasti aga kas küpsetamisel võiks need kohe taignasse segada? See tundub olevat küllalti raske tainas. |
|
Sussukas Abikokk 2008-08-15 11:25:28 |
Meie lemmik on pistaatsia shokolaad. Ise tehtud. Sokolaadi Raamatust 100 rooga Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
Kika Abikokk 2008-08-15 11:46:54 |
Heleen:
tavaliselt Kalevi Bitterit Millist šokolaadi tavaliselt šokolaadikoogi valmistamisel kasutate? |
|
Katja Abikokk 2008-08-15 12:29:43 |
Moxuma:
mulle ka see kook meeldib :) peolaual üsna sage külaline.. et kook üsna magus on, piisab täitsa ühest tükist sööja kohta.
Kuna tol hetkel polnud pikalt aega foorumis olla siis jäi toorjuustu koogi retsept täpsustamata. Tegemist on tegelikult retseptiga, mis on pärit raamatute sarjast "100 rooga" - Šokolaadi-toorjuustu marmorkook. Küpsetamist ei vaja ja on tõesti maitsev. Kriban retsepti kah siia (Nami-Nami retseptidest ei leidnud) Põhi 200g Digestive küpsiseid 50g võid Kate 150g valget šokolaadi 200g pähklitega piimašokolaadi (mina olen selle asendanud min 70% tumeda šokolaadiga) 500g mascarponet 2dl hapukoort 1tl vanillisuhkrut Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks. Vooderda lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhi küpsetuspaberiga. Suru küpsisesegu vormi põhja. Sega omavahel toorjuust, hapukoor ja vanillsuhkur. Jaga segu võrdselt kahte kaussi. Sulata eraldi šokolaadid. Sega sulatatud valge šokolaad ühes ja sulatatud tume šokolaad teises kausis oleva seguga. Vala vormi põhja valge šokolaadi segu ja määri laiali. Tõsta lusikaga peale tumeda šokolaadi segu. Tee tiku või kahvliga ringikujulisi liigutusi, et kihid veidi seguneksid. Mina olen ise kasutanud kihtide segamiseks söögipulka ning saanud sedasi päris kena mustri koogile. Aseta külmkappi vähemalt kolmeks tunniks kuni üleöö.. |
|
Reglisse Abikokk 2008-09-01 23:23:16 |
Just valmis, meie pere šokolaadikook..imehea.. 200 g tumedat okolaadi 200 g suhkrut 210g võid 120 g jahu 6 muna Vahustad munad suhkruga. Sulatad või koos šokolaadiga. Munasegule lisad sõeludes jahu ja lõpuks ka šokolaadisegu. Küpsetan 200 c juures seni kuni keskelt natuke võdiseb, peaks keskelt vedelam jääma. Ja kasutanud 24cm läbimõõduga lahtikäivat vormi. Pärast meeldib mulle veel peale sulatada šokolaadi ..On hea kohe nii soojalt kui ka külmkapis seisnult. | |
Marit Abikokk 2008-09-10 14:24:58 |
Sooviksin teha šokolaaditorti, aga õige retsept puudub kahjuks, oskab keegi midagi soovitada? Koogi vahele tahaks kreemi, mitte moosi ja peale ka šokolaadiglasuuri. Tean et kunagi müüdi poodides saksa kooki, mis oli ka umbes selline nagu teha tahaks šokolaadipõhjade vahel oli kreem, tundus šokolaadine aga mahe ja peale ka šokolaadikreem. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-10 14:27:23 |
Marit:
Kas need 25 šokolaaditordi retsepti on kõik üle vaadatud? Ehk sobib mõni?
Sooviksin teha šokolaaditorti, aga õige retsept puudub kahjuks, oskab keegi midagi soovitada? Koogi vahele tahaks kreemi, mitte moosi ja peale ka šokolaadiglasuuri. Tean et kunagi müüdi poodides saksa kooki, mis oli ka umbes selline nagu teha tahaks šokolaadipõhjade vahel oli kreem, tundus šokolaadine aga mahe ja peale ka šokolaadikreem. |
|
Kika Abikokk 2008-09-25 22:12:20 |
ma tegin siin kiidetud Prantsuse šokolaadikooki. nii lihtne teha ja nii maitsev!!!! | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |