Kärt Abikokk 2008-05-25 12:11:17 |
Ma tean, et olen kuskilt lugenud aga ei tule tõesti meelde, nii et palun abi! Kuidas kivistunud fariinsuhkrut uuesti pehmeks saada? (Vabandust, kui teema on juba läbi on käinud aga ma tõesti ei lednud üles) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-25 12:23:35 |
Ma olin kindel, et see teema siin oli, aga nüüd ei leia ise ka. Nii et last olla uus teema fariinsuhkru mõnude ja võlude kohta :) DanSukkeri kodulehelt: Fariinsuhkrule on omane tume siirupikiht suhkrukristallide pinnal. See suhkur sobib hästi piima, jogurti, helveste ja pudru maitsestamiseks ja kaunistamiseks. Fariinsuhkru lisamine grilltoitudele tugevdab nende aroomi, toode sobib hästi vormi- ja pajaroogadesse. Fariinsuhkrut kasutatakse samuti nii soojades kui ka külmades jookides. Fariinsuhkrut tuleks hoida õhukindlas purgis või karbis, siis pole kõvastumist karta (mul on selleks spetsiaalne plastkarp, püsib täiesti pehme). Fariinsuhkur muutub kõvaks, kui suhkrus leiduv niiskus aurub. Suhkru saab uuesti pehmeks, kui * poetad paki sisse paar tilka vett, sulged paki ja lased paar tundi seista * paned suhkru koos õuna- või värske saiaviiluga mikrolainekindlasse klaasnõusse, katad nõu kinni ja paned 40 sekundiks täisvõimsusel mikroahju * paned kõvastunud fariinsuhkru ahjuvormi koos tassitäie veega, katad vormi fooliumiga ja kuumutad 100°C ahjus 20 minutit | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-25 12:27:52 |
No ikka oli teine teema* ka :) Olin seal vastanud mais 2004 järgmist: Fariinsuhkur muutub kuivades kõvaks ning seetõttu tuleks hoida fariinsuhkrut õhukindlas karbis või pakis või purgis. Kõvenenud fariisuhkru saab taas pehmeks, kui lisad suhkrukotti veidi kuuma vett (NB! pigem vähem kui palju - 1-2 tl on piisav!). Keera kott tugevasti kinni, pane kindluse mõttes veel teise kilekoti sisse ja oota - suhkur peaks pehmenema (selleks võib paar tundi kuluda). Teine ja veidi kiirem variant on panna fariinsuhkur natukeseks mikrosse ja seal tasakesi soojendada. Aga siis tuleb suhkur kohe ära tarvitada, sest jahtudes muutub see uuesti kõvaks. Ja kui fariinsuhkur panna kaanega klaaspurki ning suhkru peale asetada saiaviil, siis peaks ka suhkur pehme püsima (saiaviilu tuleks regulaarselt vahetada). Ja hästi õhukindla purgi puhul ei ole saiaviilu lisamine vajalik. Kasutaja Krissu lisas 5.2.2008, et [1quote]ma hoian külmkapis ja pole kunagi ära kivistunud.[/quote] See töötab samuti, sest külmkapis hoidmine aitab niiskuse taset säilitada. * Kustutasin tolle ära, et ei oleks segadust. | |
Kärt Abikokk 2008-05-25 13:00:43 |
Suur aitäh, Pille! | |
Tullia Abikokk 2008-05-26 00:03:57 |
. . . just mõtlesingi, mida selle kivikõva känkraga peale hakata | |
Marianna Kokaõpilane 2008-07-23 10:12:26 |
Mul läks fariinsuhkur pehmeks nii, et ma sulgesin selle fooliumpaki piimaklambriga, et õhk ligi ei pääseks. Ei ole halvemaid, paremaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu... |
|
Tanel123 Kokaõpilane 2008-08-05 16:36:07 |
Adonay:
mina peksin puuhaamriga oma fariinsuhkru pehmeks :D Ma tean, et olen kuskilt lugenud aga ei tule tõesti meelde, nii et palun abi! Kuidas kivistunud fariinsuhkrut uuesti pehmeks saada? (Vabandust, kui teema on juba läbi on käinud aga ma tõesti ei lednud üles) |
|
Bunnygirl79 Abikokk 2008-08-06 10:50:37 |
Mina hoian tükikest märga majapidamispaberit fariinsuhkru pakis, töötab küll. http://bunnygirl79.blogspot.com |
|
LG Kokaõpilane 2019-08-03 12:02:08 |
Panen fariinsuhkru (0,5kg) õhukindlasse purki ja suhkru peale 3-4 tükisuhkrut. Niimoodi ei ole kunagi fariinsuhkur kõvaks muutunud. Söömine on kunst, mis aitab vormis hoida. . . ;) |
|