Kripka Kokaõpilane 2008-04-29 19:39:50 |
kas keegi teab inimest, kellele meeldiks (ja kel oleks muidugi vastavad oskused ja kogemus) küpsetada seltskondliku ürituse raames terve lammas? ei pea olema proffkokk mõnest peenest firmast. :) | |
Profa Abikokk 2008-06-30 00:57:27 |
Tervet lammast saab valmistada mitmel moel. Nii süte kohal kui ka maa sees. Oleks esiteks vaja teada millist varianti soovid, kuna ettevalmistused on erinevad. Ise sain viimati tervet lammast Türkmeenias, kus selle jaoks on eraldi saviahi, mis iga kord pealt kinni müüritakse ja hiljem maha lammutatakse, aga seda ei julge ennem teistele teha kui olen ise korra proovinud. Abi saab ehk ka Viimsi lihapoest, kus nad sellist teenust vist pakuvad. Tervet siga igatahes tegid. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-07-07 15:32:19 |
Profa saatis mõned pildid, lisan need siia koos Profa-poolsete kommentaaridega: Niimoodi tehakse siis tervet lammast Türkmenistanis. Lambast lükatakse paar metallist varrast läbi ja müüritakse ahi pealt kinni. Kõik mis lambast välja tilgub, tilgub ahjus olevasse veekatlasse ja sellest tehakse supp. Maitseainetest pandi ainult soola ja vürtsköömenit. Küsimuse peale, mis ikkagi liha nii maitsvaks teeb, oli vastus - kvaliteetne tooraine. Samuti sellises ahjus, kus on all vedelik katlaga, jääb liha mahlane. Igatahes nuga kasutada ei olnud tarvis, liha rebiti kätega. Kõrvale anti ohtralt rohelist, suppi mis koosnes veest ja lambast väljatilkunud ollusest, kuhu oli lisatud poolikuid kartuleid ja porgandirattad. Kripka, Sa ilmselt ei pidanud silmas nii kapitaalset terve lamba küpsetamist? :D :D | |
Liiseli Abikokk 2008-07-23 01:11:58 |
Appi, mul suu jookseb vett selle krõbeda lamba peale :D Meie tegime jaanilaupäeval maa sees küpsetatud lammast. Ei julgenud/tahtnud terve lambaga mässata, seega tegime 4-5 tükiks. Väga maitsev oli ja hästi pehme, ehkki laagerduda jõudis vaid üleöö marinaadi sees. Kuid krõbe ta muidugi ei olnud. Mässisime liha kõigepealt küpsetuspaberisse ja siis fooliumisse ning seal ta haudus omas mahlas. | |
Profa Abikokk 2008-09-01 12:34:36 |
Nädalavahetusel sõin tervet lammast Saluste talus. Oli ka 4-5 tükis ja koos köögiviljadega. Maitses hea. Maitsestatud oli erinevate maitseainetega, head tooni andsid küülsauk, petersell ja ingver. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-07-01 22:41:42 |
Siin kirjeldab kasutaja Piret64 terve lamba küpsetamist (sh on antud marinaadiretsept). Kõlab igatahes väga ahvatlevalt... | |
Bilbo Kokaõpilane 2010-09-28 13:22:41 |
Mina küpsetan terva lamba puitraami peal. Umbes nii nagu viikingid seda tegid. Täpsemalt vt. http://www.kepslevtoit.ee/est/lammas/ | |