Hapupiimapannkoogid

Kait
Abikokk
2008-04-29 11:45:38
Olen saanud selliseid hapupiimapannkooke, mis on tõeliselt ilusad paksud, kerged ja õhulised. Ja ise teha ei oska. Kas pole tainas õige konsistentsiga või siis küpsetamise kuumus õige. Igatahes on tulemuseks olnud "plönnid", mis küll pannil kerkivad, aga pärast kukuvad ikka kokku ja jäävad kuidagi nätsked. Kuidas saaks väikesi kohevaid pannkooke, mida õunamoosiga niiiiii mõnus nosida oleks?

[b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com

Liiseli
Abikokk
2008-04-30 00:52:33
Minu retsept on (vist) Maire Suitsu oma, mitu aastat juba kasutuses. Natuke rohkem mässamist on kui ülepannikookidega, aga maitsevad ka paremini. 4 dl hapupiima v. keefiri 1 dl piima 2 muna 4 spl. sulatatud võid (mina panen mõnikord vähem, mõnikord rohkem) 5 dl jahu 1/2 tl. söögisoodat 1/2 tl. sidrunihapet 1 tl. soola 1-2 spl. suhkrut (maitse järgi) Sulata või ja lase jahtuda. Eralda munavalged ja -kollased. Vispelda munakollased sulatatud või hulka. Klopi munavalged lahti, lisa hapupiim ja piim. Sega suuremas kausis jahu, sooda, sidrunihape, sool ja suhkur. Vala juurde hapupiima- ja võisegu, sega vispliga ühtlaseks. Küpseta kohe väikesed lusikapannkoogid. Mõnikord ei viitsi ma munadega jamada ja klopin nad niisama lahti ja lisan taignale, on ikka välja tulnud. Kui ekstra kohevaid tahad, siis võid muidugi munavalged veel vahtu lüüa, mina pole seda kunagi viitsinud teha :) Aga nende pannkookidega ongi see, et tuleb otse pannilt taldrikule panna ja ära süüa. Kui laod üksteise otsa, siis vajuvadki mingil määral kokku.
Kait
Abikokk
2008-04-30 15:58:51
suu hakkas vett jooksma...see sulavõi seal taigna sees...mmm. Tundub, et katsetan kohe täna õhtul ära. Suur tänu!!!

[b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com

Pepita
Kokaõpilane
2008-09-06 10:52:12
Viimase aja lemmikpannkoogid on pmst sama retsepti järgi, mis Liiselil. Hapupiima olen asendanud 200g hapukoore ja 2,5dl piimaga Võid pole taignasse pannud ega ka sidrunhapet. Ainult 1 tl soodat. Munavalged olen ära vahustanud. Tulevad hästi kohevad ja maitsvad pannkoogid. Seistes ei vaju oluliselt kokku :)