Mandlipiim ja riisipiim

Juc
Abikokk
2008-04-07 08:23:14
Nt Stockmannis on müügil sellised asjad nagu mandlipiim ja riisipiim (tetrapakis, sojapiimadega samas koha). Mis nendega tehakse? Kas keegi on kasutanud? Mis maitsega nad on üldse?

http://jucjaco.blogspot.com/

Spidur
Abikokk
2008-04-07 08:33:27
kindlasti allergikud ja taimetoitlased kasutavad neid toitudes piima asendajana. mina kasutaks kastmetes.

Elina tegemised

Juc
Abikokk
2008-04-07 16:56:53
Sain laiskusest üle ja otsisin ise ka veidi vastuseid omaenda küsimusele. Riisipiim olevat vesisem ja veidi magus, mistõttu ei sobi soolastesse toitudesse. Selles on ka vähem proteiini, kui soja- ja mandlipiimas. Mandlipiim jällegi on veidi paksema kontsistentsiga ja pisut pählise maitsega, mistõttu sobib hästi smuutidesse ja kreemistesse jookidesse. Äkki huvitab kedagi veel!?

http://jucjaco.blogspot.com/

Ussicke
Abikokk
2009-06-17 15:04:02
Mina kasutan piimatalumatuse tõttu riisipiima nendes toitudes, kus piima ei anna millegi muuga asendada. Olen pannud ka kartulipudru sisse ja täitsa sobib. Võrreldes soja- ja kaerapiimaga on riisipiimal kõige rohkem tavalise "lehmamahla" maitse.
Zapxpxau
Abikokk
2009-06-17 20:05:45
Olen joonud nii seda Stockmanni mandlipiima, riisipiima, kaerapiima ja sojapiima (Alpro ja Keiju). See mandlipiim on väääga magus. Riisipiim on normaalne, aga selline vesine (välimus ka selline nagu kergelt läbipaistev). Kaerapiim oli maitsev, aga väga tihke sademega, täitsa kaerajahu jäi põhja ja viimase tassitäie juures häiris väga. Sojapiimadest joon alati kaltsiumiga varianti - Alpro on tsuti magusam, Keiju neutraalsema maitsega, samas aga on Alpro suus siidisem.

Zap*

Reglisse
Abikokk
2009-06-18 17:03:25
Kasutan igap?evaselt riisipiima, tavalise piima aseainena, v?ga m?nus ja lahja. Toidutegemiseks kasutan riisikoort (umbes sama nagu sojakoor). Mandlipiim on magus jah, smoothie sisse sobib ideaalselt v?i nt.chai tee sisse. Samuti hommikuse m?sli peale. Kasutan soja asendamiseks kuna liigne sojapiimaga ei tohiks liialdada. Palju hormoone sees.