Bunnygirl79 Abikokk 2008-03-30 15:06:57 |
Kuidas te teete muretaigna korvikesi, mis näevad välja sellised ühesugused nagu poes müügil on?
Mul on vanast ajast mitmeid korvilaadsed vorme, aga kui ma neisse muretainast üritan panna, siis tulemuseks on rohkem nagu muretaigna pallid, ainult hea fantaasia korral võib arvata, et tegu on korvikestega:).
Tahtsin järgmiseks nädalaks teha täidetud korvikesi, aga no ei õnnestu mul ilusaid ühesuguseid korvikesi saada! Äkki on kellegil mõni nipp, kuidas neid küpsetada? http://bunnygirl79.blogspot.com |
|
Zapxpxau Abikokk 2008-03-30 15:40:53 |
Mul on tulnud enam-vähem, aga paremaid tulemusi saab, kui 1) kahvliga augud sisse toksida ja 2) kasutada pirukaraskusi, selleks sobivad ka näiteks kuivatatud herned. Vaata ka, et tainas oleks piisavalt õhuke. Olen kasutanud erinevaid retsepte, võib ka väga hästi teha korvikesi nii lehttainast kui ka näiteks filotainast? | |
Marit Abikokk 2008-03-30 15:44:47 |
muffinivormis tehtud korvikesed tulevad kaunid välja ja muidugi tuleb kahvliga augukesed ka torkida | |
Janneke Kokaõpilane 2008-03-30 16:02:54 |
Minu jaoks on korvikeste küpsetamisel olulised järgmised reeglid: 1) liivataigen (eelistan korvikeste tegemisel seda muretaignale) peab olema vahetult enne rullimist külmikust võetud; 2) rullida tuleb tõepoolest üsna õhukeseks; 3) ümar ketas, mille taignast välja lõikad, peaks olema läbimõõdult paar cm suurem, kui korvikese vormi läbimõõt; 4) suru õhuke taignaketas õrnalt vormi, jälgi, et ülemine serv oleks ilusti vastu vormi surutud; 5) kogu protseduuri tuleb teha suht kiiresti, et taigen väga pehmeks ei läheks ning küpsetamine peaks ka toimuma üsna kõrgel temperatuuril, ca 220 kraadi juures, see hoiab ära ka selle, et taigna servad küpsemisel alla vajuksid. tulevad täitsa kenad korvikesed :) kahvliga auke sisse ei tee, pole vaja olnud. | |
Qsti Abikokk 2008-03-31 22:09:53 |
Herneste-ubadega õnnestuvad alati ilusti aga kuna ma üldjuhul ei viitsi nendega mässata siis surun lihtsalt taigna vormi ja torkan augud sisse. | |
Eva Abikokk 2008-04-04 19:26:02 |
Minu kogemus kinnitab Janne (ehk jannekese) näpunäiteid selles osas, et taigen peab hästi külm olema. Tegin prooviks ka mõnedele kahvliga augud sisse, aga selleks ei olnud vajadust. Samuti polnud vajadust mingite raskuste ega herneste-ubade järele. | |