Profa Abikokk 2008-03-20 12:19:36 |
Kuna suvi läheneb, paneks ühe kerge söögi retsepti, mida on hea teha palavate ilmadega. Söögiks on siis üks Leedu rahvustoite külm borš, nende keeles Saltibarsciai (saltas - külm). Leedus on seda suppi isegi poes liitriste ämbrikestega müüa ja selleks on ka spetsiaalne keefir müüa, aga saab ka tavalise keefiriga. Vaja läheb: keefiri värsket kurki riivitud keedupeeti keedetud mune porrut tilli rohelist sibulat soola pipart Kõik ained hakkida ja keefiriga üle valada, tunnike külmkapis tõmmata lasta ja valmis ta ongi. Äärmiselt lihtne ja maitsev suvine söök. Kõrvale serveeritakse eraldi taldrikul kas kuumi keedukartuleid või kartuliputru. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-24 23:59:14 |
Aitäh, Profa! Mul on küll retseptikogus terve ports külmsuppe, aga leedukate Saltibarsciai suppi veel polnud (samas nt kokakooli eksamil oli see küsimus täitsa olemas). | |
KK Kokaõpilane 2008-04-14 22:14:49 |
See on neil väga pop supp. Hiljuti veetsin 3 tööpäeva Vilniuses ning lõunasöögi kohas pakuti just seda külma borši. Väga maitsev ja hää oli, kõrvale sõin kuuma kartulit (koorega serveeritult). | |