Afandu Kokaõpilane 2008-03-16 14:21:52 |
Kas keegi teab kuidas teha Türgi riisipudingut? | |
Merilin Abikokk 2008-03-16 17:43:32 |
Sellist mõtled (saab nii küpsetatud kui ka küpsetamata)?
Türgi riisipudingu retsepte leiab internetist sütlac'i nime alt.
Oma Türgi-raamatust ma retsepti ei leidnud, aga ühest regulaarselt loetavast blogist küll.
http://www.turkishcookbook.com/2006/09/turkish-rice-pudding.php Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-16 19:53:40 |
Claudia Rodeni toredas raamatus "Arabesque" oli sütla?-retsept täitsa olemas - veidi erinev küll Thredahlia viidatud Binnuri retseptist, aga kindlasti vähemalt sama autentne. Lisasin selle ka Nami-nami retseptikogusse: Türgi riisipuding roosiveega. Retseptis leiduvat mastikpistaatsiat peaks Kreekas üsna lihtne leida olevat ('masticha', mina ostsin endale seda paar korda Londoni kreeka poodidest; parimaks peetakse Chiose saare mastikpistaatsiat e. μαστίχα Χίου), aga pudingi maitsestamiseks sobib ka vaniljeekstrakt. Nii roosivesi kui ka mastikpistaatsia on mõlemad üsna tugeva maitsega, nii et esimesel kasutamisel tasub ettevaatlik olla :D (Roosiveest oli hiljuti siin foorumis juttu). | |
Afandu Kokaõpilane 2008-03-17 00:12:17 |
Ma pole siiamaani mõistnud mis see roosivesi on ja nüüd kui mõtlen siis saan aru miks meil marketis Pudel roosi pildiga seisab maitseainete juures...mulle meenutab see pudel rohkem mingit väetise taolist :P Ja olen vist siin isegi märganud mastikpistaatsiat. Ma pole eriti kasutanud igast ekstrakte kookides või magustoitudes peale vanilje või kaneeli. Peabki algust tegema :D Igatahes lähipäevil teen selle ära sest mees ja mehevend ammu uurisid kas tean seda teha. :) | |