Aurora Abikokk 2008-04-10 14:12:59 |
Parimad moonirullid, mida söönud olen, sisaldasid ohtralt lisatud mooniseemnetele ka Vana Tallinna likööri. Tõeliselt suus sulavad. Retsepti lisan kindlasti ka siia foorumisse, niipea kui selle sõbrannalt välja pressinud olen. | |
Qsti Abikokk 2008-04-14 13:50:22 |
Aurora:
Jään ootele! :) Parimad moonirullid, mida söönud olen, sisaldasid ohtralt lisatud mooniseemnetele ka Vana Tallinna likööri. Tõeliselt suus sulavad. Retsepti lisan kindlasti ka siia foorumisse, niipea kui selle sõbrannalt välja pressinud olen. |
|
Aurora Abikokk 2008-04-15 09:24:12 |
Siit siis tuleb moonirullide retsept. Need pole küll klassikalised, pärmitaignast küpsetised aga tõesti imemaitsvad 1 kg lehttainast 150 g mooniseemneid 0,5 kl Vana Tallinna likööri 3 spl vett 2 kuhjaga spl fariinsuhkrut 1 spl võid 2 rummimartispani batooni (mina olen pannud tavalist mandlimartsipani) 1 muna Tükelda martsipan pudinateks, sega mooniseemnete, brändi, fariinsuhkru, vee ja võiga ja kuumuta, kuni segu on siirupilaadne. Lase natuke jahtuda ja vala laialirullitud taigna peale. Keera tainas tihedaks rulliks kokku ja lõika u 1-1.5 cm paksused rullid. Pane plaadile ja määri pealt munaseguga ja pane ahju 200 kraadi juurde umbes 20-25 minutiks küpsema. | |
Qsti Abikokk 2008-04-30 19:37:45 |
Aurora:
Anni Arro retsept. :)
Spiduri moonirulli tahaks praegu kohe! Siit siis tuleb moonirullide retsept. Need pole küll klassikalised, pärmitaignast küpsetised aga tõesti imemaitsvad 1 kg lehttainast 150 g mooniseemneid 0,5 kl Vana Tallinna likööri 3 spl vett 2 kuhjaga spl fariinsuhkrut 1 spl võid 2 rummimartispani batooni (mina olen pannud tavalist mandlimartsipani) 1 muna Tükelda martsipan pudinateks, sega mooniseemnete, brändi, fariinsuhkru, vee ja võiga ja kuumuta, kuni segu on siirupilaadne. Lase natuke jahtuda ja vala laialirullitud taigna peale. Keera tainas tihedaks rulliks kokku ja lõika u 1-1.5 cm paksused rullid. Pane plaadile ja määri pealt munaseguga ja pane ahju 200 kraadi juurde umbes 20-25 minutiks küpsema. |
|
Mann Abikokk 2008-05-23 19:56:37 |
Pille:
Täna ajasin tikutulega taga terveid mooniseemneid, lõpuks neljandast poest sain. Muidu müüakse ka enamuses vaid jahvatatuid. Pepita, olen nüüd juba kontoris, aga kui oodata kannatab, siis õhtul võin Sulle moonirullide täidise siia lisada. Ma ise teen küll hoopis moonikukleid, aga moonirullide täidise jaoks pintseldaks lahtirullitud pärmisaia sulavõiga ning puistaks suhkrut ja mooniseemneid peale. Muide - Saksa ja Austria küpsetistes kasutatakse enamasti purustatud mooniseemneid - tõin viimati Austriast vist lausa poolekilose paki jahvatatud mooniseemneid kaasa. |
|
Spidur Abikokk 2008-05-23 20:54:37 |
mina panin seda anni arro moonisaiade täidist pärmitainasaiadele, vana tallina asendasin brändiga. oli ka hea. | |
Qsti Abikokk 2008-05-24 16:43:15 |
Spidur:
Mina mõtlesin ka just nii teha, lehttaigen minu maitse jaoks kuidagi liiga rasvane, pärmitaigna saiakesed on head (ei pudise kah nii palju), see arro täidis on nii isuäratav. mina panin seda anni arro moonisaiade täidist pärmitainasaiadele, vana tallina asendasin brändiga. oli ka hea. |
|
<< < 1 | 2 > |