Moonirullid

Aurora
Abikokk
2008-04-10 14:12:59
Parimad moonirullid, mida söönud olen, sisaldasid ohtralt lisatud mooniseemnetele ka Vana Tallinna likööri. Tõeliselt suus sulavad. Retsepti lisan kindlasti ka siia foorumisse, niipea kui selle sõbrannalt välja pressinud olen.
Qsti
Abikokk
2008-04-14 13:50:22
Aurora:
Parimad moonirullid, mida söönud olen, sisaldasid ohtralt lisatud mooniseemnetele ka Vana Tallinna likööri. Tõeliselt suus sulavad. Retsepti lisan kindlasti ka siia foorumisse, niipea kui selle sõbrannalt välja pressinud olen.
Jään ootele! :)
Aurora
Abikokk
2008-04-15 09:24:12
Siit siis tuleb moonirullide retsept. Need pole küll klassikalised, pärmitaignast küpsetised aga tõesti imemaitsvad 1 kg lehttainast 150 g mooniseemneid 0,5 kl Vana Tallinna likööri 3 spl vett 2 kuhjaga spl fariinsuhkrut 1 spl võid 2 rummimartispani batooni (mina olen pannud tavalist mandlimartsipani) 1 muna Tükelda martsipan pudinateks, sega mooniseemnete, brändi, fariinsuhkru, vee ja võiga ja kuumuta, kuni segu on siirupilaadne. Lase natuke jahtuda ja vala laialirullitud taigna peale. Keera tainas tihedaks rulliks kokku ja lõika u 1-1.5 cm paksused rullid. Pane plaadile ja määri pealt munaseguga ja pane ahju 200 kraadi juurde umbes 20-25 minutiks küpsema.
Qsti
Abikokk
2008-04-30 19:37:45
Aurora:
Siit siis tuleb moonirullide retsept. Need pole küll klassikalised, pärmitaignast küpsetised aga tõesti imemaitsvad 1 kg lehttainast 150 g mooniseemneid 0,5 kl Vana Tallinna likööri 3 spl vett 2 kuhjaga spl fariinsuhkrut 1 spl võid 2 rummimartispani batooni (mina olen pannud tavalist mandlimartsipani) 1 muna Tükelda martsipan pudinateks, sega mooniseemnete, brändi, fariinsuhkru, vee ja võiga ja kuumuta, kuni segu on siirupilaadne. Lase natuke jahtuda ja vala laialirullitud taigna peale. Keera tainas tihedaks rulliks kokku ja lõika u 1-1.5 cm paksused rullid. Pane plaadile ja määri pealt munaseguga ja pane ahju 200 kraadi juurde umbes 20-25 minutiks küpsema.
Anni Arro retsept. :) Spiduri moonirulli tahaks praegu kohe!
Mann
Abikokk
2008-05-23 19:56:37
Pille:
Pepita, olen nüüd juba kontoris, aga kui oodata kannatab, siis õhtul võin Sulle moonirullide täidise siia lisada. Ma ise teen küll hoopis moonikukleid, aga moonirullide täidise jaoks pintseldaks lahtirullitud pärmisaia sulavõiga ning puistaks suhkrut ja mooniseemneid peale. Muide - Saksa ja Austria küpsetistes kasutatakse enamasti purustatud mooniseemneid - tõin viimati Austriast vist lausa poolekilose paki jahvatatud mooniseemneid kaasa.
Täna ajasin tikutulega taga terveid mooniseemneid, lõpuks neljandast poest sain. Muidu müüakse ka enamuses vaid jahvatatuid.
Spidur
Abikokk
2008-05-23 20:54:37
mina panin seda anni arro moonisaiade täidist pärmitainasaiadele, vana tallina asendasin brändiga. oli ka hea.

Elina tegemised

Qsti
Abikokk
2008-05-24 16:43:15
Spidur:
mina panin seda anni arro moonisaiade täidist pärmitainasaiadele, vana tallina asendasin brändiga. oli ka hea.
Mina mõtlesin ka just nii teha, lehttaigen minu maitse jaoks kuidagi liiga rasvane, pärmitaigna saiakesed on head (ei pudise kah nii palju), see arro täidis on nii isuäratav.
<< 1 | 2 >