Pille Nami-Nami peakokk 2014-05-07 15:59:27 |
Vernanda:
Ma vahepeal pole uuesti käinud, aga 2012. a. maitsed veel täitsa meeles.
Soovitan väga Tel Avivi eeslinnas Jaffas asuvat Haj Kahili, muljetasin sellest natuke ka oma blogis hiljuti, selle postituse juures: Cauliflower with tahini dressing and sesame and hemp seeds
Ja viimases Peres & Kodus (mai 2014) on tore lugu ühest Haifas elavast eesti naisest.
nii, kas keegi on veel vahepeal Tel Avivis ja Jeruusalemmas käinud? mõned soovitused ehk? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-05-07 16:45:52 |
PS Mul on üks tore kokaraamat üle, Lätis sündinud ja Iisraelis elava Janna Guri imetore "The book of new Israeli Food" Loosin raamatu välja siinsamas teemas 1. juunis. Loosimises osalemiseks tuleb lihtsalt jagada oma Iisraeli-soovitusi (seda siis söögikohtade ja turgude jms osas). Lisan siia ühe väikese fotomeenutuse 2012. aasta suvest. Foto on tehtud eelmises postituses mainitud Haj Kahili restoranis. Esireas vasakult on Ms Marmite Lover, siis kaks noort ameeriklannat Cambria Bold (The Kitchn) ja Erin Zimmer (Serious Eats) ning David Lebovitz. Tagareas vasakult Janna Gur, siis suure kõhuga Pille (ehk mina), meid võõrustanud Kinetise esindaja Joanna ja Adi - ja nende keskel Iisraeli kokk Yisrael Aharoni. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-05-07 18:52:08 |
Jeruusalemmas tuleb kindlasti minna nende kuulsale ja suurele Mahane-Yehuda turule. Ma kirjutasin pikemalt ingliskeelses blogis. Siia ka paar pilti: Siin veel blogosfäärist mõned ülevaated antud turust: Joy of Kosher (oktoober 2013) Food Bridge (juuli 2012, Sarah oli koos meiega turul :)) The Kitchn (juuni 2012, Cambria oli minuga samal turutuuril) Penny de los Santos (oktoober 2009) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-05-07 18:57:29 |
Pille:
PS Mahane Yehuda territooriumil, täpsemalt Iraagi turul, asub ka üks igati lahe Gruusia söögikoht, nimeks Hatšapuri:
Café Hatchapuria, 5 HaShikma St, Shuk (=turg)
Jeruusalemmas tuleb kindlasti minna nende kuulsale ja suurele Mahane-Yehuda turule. Ma kirjutasin pikemalt ingliskeelses blogis. Siia ka paar pilti: |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-05-07 19:04:47 |
JERUUSALEM: HOTELL MAMILLA KATUSERESTORAN oli ääretult meeldiv esimeseks söögikorraks Iisraelis. Imelised vaated üle linna, uhked kokteilid, maitsvad toidud. Mitte nüüd väga klassikalised juudi või Iisraeli road, puhas moodne Iisraeli köök. Aga hää. Pakuti böffi: Harknääret: Nuumhane maksa: Focacciat kohalike köögiviljadega: Täidetud suvikõrvitsaid: õ Kokteile ma ei pildistanud :) Kogu fotoseeriat Mamilla restoranist näeb siin. | |
Vernanda Abikokk 2014-06-27 12:34:18 |
Mai 2014 - turud on endiselt tegijaid, Tel Avivis on lisaks mere ääres vanas sadamaladudes selline uus ja moekam turg, mille ees reedeti (ja võibolla millalgi veel) nö "taluturg". Samas piirkonnas on palju söögikohti ka, mereäärsel promenaadil, mis ka suht uus tundus. Üldiselt ei olnud hea söögi nimel vaja palju pingutada, pigem oli vastupidi, et hoolimata suurest pingutusest ei saanud halba sööki. Pille mainit Haj Khalili viis meid kohalik tuttav (et pidi uus koht olema, millest palju räägitakse), ja see oli küll iga sheeklit väärt. Turult ja selle lähedusest saab süüa. Jäätis on v hea. Värskeltpressitud mahlad ka. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-09-05 00:15:33 |
Nii, Vernanda tuletas meelde, et lubasin siin ühe raamatu välja käia. Eks ma annan Liinale järgmisel kohtumisel üle :D Pille:
Nii, Vernanda tuletas meelde, et lubasin siin ühe raamatu välja käia. Eks ma annan Liinale järgmisel kohtumisel üle :D
PS Mul on üks tore kokaraamat üle, Lätis sündinud ja Iisraelis elava Janna Guri imetore "The book of new Israeli Food" Loosin raamatu välja siinsamas teemas 1. juunis. Loosimises osalemiseks tuleb lihtsalt jagada oma Iisraeli-soovitusi (seda siis söögikohtade ja turgude jms osas). Lisan siia ühe väikese fotomeenutuse 2012. aasta suvest. Foto on tehtud eelmises postituses mainitud Haj Kahili restoranis. Esireas vasakult on Ms Marmite Lover, siis kaks noort ameeriklannat Cambria Bold (The Kitchn) ja Erin Zimmer (Serious Eats) ning David Lebovitz. Tagareas vasakult Janna Gur, siis suure kõhuga Pille (ehk mina), meid võõrustanud Kinetise esindaja Joanna ja Adi - ja nende keskel Iisraeli kokk Yisrael Aharoni. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-11-03 17:57:55 |
Kui keegi on Iisraeli minemas, siis: 21 extraordinary dishes from Israel 1. Zalatimo’s mutabak 2. Benny’s Soda 3. Ika’s Chocolate 4. Albert’s marzipan 5. Pomegranate wine and beer 6. Eli Mamman’s Halva 7. Leon’s bourekas 8. Specialty sandwiches 9. Abu Salem’s tea 10. Viznich’s challah Ma tegin need tumedaks, kus ma käinud olen. Loomulikult saime ka väga head challah'it, aga kas just Viznichi oma, ei mäleta hetkel.. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2015-03-25 23:55:38 |
10 Must-Eat Foods When Visiting Jerusalem @ Honest Cooking: Bountiful Brekkies Best Hummus Hole-in-the Wall @ Abu Shukri Fabulous Falafels @ Shalom Falafel Memorable bites at the Famous Mahaneh Yehuda Market a.k.a. The Shuk Israel’s Finest Cheese Store @ Basher's Fromagerie A Chocoholics Dream Come True @ Marzipan Bakery Best Burekas @ Chokmat Haburekas Mehaifa Halva Heaven Manou ba Shouk (A Lebanese kosher restaurant) Etrog Juice @ Uzi-Eli Chezi’s Juice Bar (etrog on tsitruseline, näsasidrun ehk tsitron) Machneyuda restaurant (Valis Janice Nieder) | |
<< < 1 | 2 > |