Pille Nami-Nami peakokk 2014-08-25 12:31:07 |
Liina Karron jagab Postimehes "kiluküpsikute retsepti": Kalasõbra maiuspala: kiluküpsikud Need rannarahva käest kuuldud kiluküpsikud on kui puhas kalasõbra maiuspala. Kiluküpsikud • värskeid kilusid • tilli- või köömnevarsi • meresoola Lao tillivarred ahjuplaadile ja nende peale rookimata kilud. Puista kiludele veidi meresoola. Küpseta kuumas ahjus tunde järgi nii kaua, kuni kilud on kuldsed ja krõbedad. Kuumas ahjus kergelt kärssama kippuvad tillivarred annavadki kaladele just selle õige kiluküpsikutele omase lisameki. (Pilti näete Postimehes) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-08-25 12:32:03 |
Ja eelmises postituses mainitud retsepti juures kirjutab lugeja "Kalahuviline" Kilu on olenevalt aastaajast erinev ja erinevus tuleb kilu toidust meres, mis on talvel ja suvel erinev. Talvine on see "õige" kilu. Kilu on väga rasvane ja seda saab praadida ilma muud rasva lisamata. Minu kiluretsept on: Ühe liigutusega roogitud (pea lõikad maha ja eemaldad koos pea külge jäänud peenikese soolikaga) kilud asetad kuumale, kuivale pannile ja praed mõlemalt poolt kuni kilu muutub "pulgaks", ei paindu. Esimesele pannitäie korral kipub kilu ka veidi pannile kinni jääma, teisel enam seda muret pole. Soola lisad hiljem, midagi muud ei ole vaja. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2015-06-05 00:03:15 |
Tegin Marju blogist "Minu Sahver" Reikebi ranna kilupirukat. Väga mõnusad, soovitan kindlasti kõikidele kilusõpradele! | |
<< < 1 | 2 > |