Uhmer

Spidur
Abikokk
2008-05-03 19:04:44
mina soetasin endale keskmise suurusega dolomiidist uhmri. maksis 200 krooni

Elina tegemised

Zapxpxau
Abikokk
2008-05-04 12:05:55
Mul on ilus valgest portselanist, umbes 5mm on see kausisein paks, natuke pelgan seda taguda. Sain kunagi kingituseks mingi metallist uhmri, Tuneesiast, aga seda pole ma kunagi kasutanud, kes teab mis metall see täpselt on ja kas hakkab happeliste vedelikega reageerima või mitte. Soovin, et leiaksin sellise korraliku toeka uhmri, üleni graniidist, kuid mis ei oleks meeletult suur. Selline toekas tükk, mida võiks vabalt tampida.

Zap*

Fre
Abikokk
2009-09-16 13:58:07
Plaanin juba pikka aega ka uhmri ostmist aga olen jäänud kahtlema nende dolomiidist jm sarnasest kivist toodete osas. Tundub suhteliselt poorne kivim ja ma kujutan ette et kui seal ürte näiteks purustada siis määrib hullult ära ja maitse jääb äkki külge?
Eda
Kokaõpilane
2009-09-17 07:03:16
Mehhikos kasutatakse uhmrit (molcajete) söögitegemisel palju ja kõige paremaks peetakse rasket, tumedast basaldist valmistatud poorset nõud. Teised naturaalsed kivid ei tohiks hoolduse mõttes palju erineda. Enne esimest kasutamist võiks puhastamiseks keetmata riisiterad katki uhmerdada. Viskad määrdunud riisi ära ja kordad protsessi, kuni peenestatud riis jääb puhtaks ja valgeks. Hilisemal hooldusel peaks hoiduma keemilistest pesuvahenditest, pigem lihtsalt soe vesi ja hari.
Profa
Abikokk
2009-09-17 13:13:30
Kivist uhmri saab vabalt puhtaks keeta.

Profa köögipool

Fre
Abikokk
2009-09-17 13:45:30
Mulle tundub kuidagi, et graniidist uhmer on enamvähem ok ja dolomiidist on selline kahtlane.... Ikkagi. Mul on köögis graniitpõrand ja isegi see võtab näiteks marjaplekke külge, kuigi on spetsvahendiga üle tehtud ja puha.
Zapxpxau
Abikokk
2009-09-17 13:52:17
Mul on graniidist ja siiani plekivaba. Sisepind muidugi peegelsiledaks lihvitud. Peale kasutamist pesen kohe ära. Portselanuhmer on küll kergelt värvunud, selle sisepind on selline karedam, ei läigi.

Zap*

Oliivipuu
Abikokk
2011-02-20 22:08:16
Kui kiviuhmer muretseda, siis oleks soovitav see potiosa enne kontrollida, et kas ei ole silmale tavavalguses nähtamatuid pragusi, et hiljem ei oleks pettumusi. Kui äris on lambipirn läheduses, siis aseta kauss nii, et lambipirn on kausi sees ja siis näed läbikumavat pinda, millel võivad läbi joosta nähtamatud defektid. Võib ka kasutada taskulampi, siis ei pea müüjaid tüütama. Kui kivikausis on praod, siis seetõttu võivadki need kergesti uhmerdamisel puruneda, muidu seda ohtu ei ole. Tihti müüakse odavaid kivikausse just pragudega.
Oliivipuu
Abikokk
2011-03-20 14:27:08
Ostsin Türgist kiviuhmri onyksist, mida pidi enne ostmist uurima, kas pragusi ei ole...kuid, see ei ole ikkagi see, millest unistasin, liiga väike...tegelikult sooviksin suuremat tugevat kiviuhmrit.Olen näinud vaid J.O. saadetes niisugust, mis oleks sobilik.Kas keegi teab, kas on võimalik niisugust kindlat ja korraliku suurusega uhrit osta interneti kaubamajast? Ette tänades.
Zapxpxau
Abikokk
2011-03-21 15:11:00
Müüakse küll, keskmine diameeter ca. 20cm. Aga pead arvestama, et võib tulla koos kopsaka saatmiskuluga, sest need on päris rasked. Kasulikum ise kuskilt poest osta.

Zap*

<< 1 | 2 | 3 >>