Profa Abikokk 2008-02-04 16:38:08 |
Lihtne moodus mida mina kasutan on seentest konservide tegemine. Poes on müüa nii plekist konservikarpe kui ka nende sulgemiseks vastavat kaanetajat. Ei ole üldse kallid asjad kusjuures. Ma ei ole kunagi kokku puutunud tööstusliku konservitegemisega, samas ei ole mul veel midagi halvaks läinud. Niisiis - seenekonserv. Olenevalt seentest võtta kas kupatatud (nt. võiseened) või praetud (nt. kuuseriisikad, kuigi ka neid võib kupatada) seened ja tõsta karpidesse kihiti soolaga. Soola võib panna julgelt, ennem tarvitamist on seeni alati võimalik leotada. Kuuseriisikatele olen lisanud ka paar suitsupeekoniviilu karbi peale. Karbid kaanetada ja panna suurde potti, kus neid vähemalt kaks tundi keeta. Ongi konserv valmis. Tugevamad seened on ideaalsed külmadesse salatitesse, õrnemad kastmetesse, suppidesse ja vormiroogadesse. Külla minnes hea kaup tasku pistmiseks:) Karbid ei purune, nende ladustamisel ei pea hoolikas olema, ühesõnaga mugav. Sarnaselt võib hoidistada midaiganes, mina panen peale seente niimoodi karpi ka põldube. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-02-04 17:01:00 |
Profa, kus täpsemalt neid plekist konservpurke saada on? Mina pole ühtegi näinud :( | |
Profa Abikokk 2008-02-04 22:50:25 |
Ei mäleta, kuna ostsin ammu terve kastitäie, neid peaks olema jahinduspoodides ja ka suurtes marketites, võimalik et ka ehituspoodides. Kasutan 240g karpe. Üks link ka jahimeestefoorumi konserviarutelule. http://www.marandi.fie.ee/foorum/viewtopic.php?t=70&postdays=0&postorder=asc&start=0 | |
Profa Abikokk 2008-02-05 14:10:26 |
Leidsin ka tootja, kellelt peaks otse osta saama. http://www.printtare.ee/index.php?id=14 | |
Merilin Abikokk 2008-02-06 00:39:57 |
Mul vanaisa teeb lihakonserve metalltaarasse ja väidab, et igast kalakonservide tehasast saab osta, kui küsida. Kuuldavasti ei ole tegu eelmise riigikorra aegse infoga :)
Sulgemisaparaadi otsa ma pole poes komistanud, aga pole ka vajadust, sest "masinatehase oma" teeniks ilmselt veel paar põlve :D Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2013-09-20 21:58:59 |
Tänane teemaarendus:
Zapxpxau:
aeduba:
Üldiselt on nii, et marinaadi teed küll retsepti järgi valmis, aga purki läheb ikkagi ainult nii palju kui läheb, ei rohkem, mis sest et retsept ütleb.
Võid seened proovisõidu mõttes purkidesse jagada ja vaata silmaga (või mõõda) kui palju sinna marinaadi mahub, siis valmista umbes kolmandiku võrra suurem kogus kui arvasid, sellest peaks piisama. Vaata mitu liitrit vett retseptis on ja arvuta selle järgi.
Marinaadi mõte on ju see, et ta peab seened üleni katma, see on oluline. Kui ka vedelikku üle jääb, ei sest ole hullu.Kuna pole eriti kogenud kokk, siis järgin retsepti ja nüüd avastasin, et retsepti järgi on marinaadi kogus arvestatud 2 kg värskete seente kohta. Minul on männiriisikad loomulikult juba kupatatud ja nüüd olen hädas. Oskab keegi mind aidata? Kui palju võiks kahele kg-le värsketele seentele kupatatud seeni vastata? Või siis oskab keegi öelda kui palju pean marinaadi tegema kui mul on 3,3 kg kupatatud männiriisikaid? Ette tänades! |
|