Veise sisefilee grillimine

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-02-01 00:51:14
Kasutaja SILWER 30.8.2006:
Nii, kuna kana, sea ja kala söömisest on juba suht siiber siis mõtlesin õhtusel grillpeaol valmistada veiseliha. Kuid kahjuks mul puudub eelnev kogemus selle grillimisel. Parim valik grillimiseks oleks vast sisefilee? Valmistamine: Kui suured lõigata liha tükid? Kas u. 5cm*5cm on ok? Kui pikalt peaks selliseid tükke grillima? Millise temperatuuri juures? Kas grillil kaas kinni või lahti? Kas grillida plaadi või resti peal? --------- Maitsestamine: Kas piisab kui grillin maitsestamata liha ära ja pärast panen tiba soola/pipart peale? Või saab parema tulemuse kui maitsestada ennem? Millega oleks hea ja lihtne maitsestada, järsku on mingi segu mis jätab hea ja huvitava maitse? --------- Nüüd tuli küll hästi palju küsimusi aga ehk keegi oskab aidata.
Soomlaste Glorian ruoka & viini 5/2006 numbris soovitatakse järgmist: Kuue sööja jaoks võtta 800 g toasooja veise sisefileed, hõõruda see sisse 3 tl meresoola ja 4 tl musta pipraga. Rosmariinioks ei tee ka paha. Esmalt grilli tugeval kuumusel 10-15 minutit. Siis keera fileetükk fooliumisse ning lase pool tundi seista. Liha on parajalt mahlane ja küps, kui sisetemperatuur on 52C. (Vastatud 4.9.2006)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tädi Eevi
Postitusi: 21
Kokaõpilane
2010-01-05 12:16:13
Jõuluvana tõi Hackmanni malmist grillpanni. Ehk keegi annaks nõu, kuidas grillpanniga saaks maitsvat ja mõnusat veist teha. Sise- või ka välisfileest siis vist... Tänud!
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-01-05 12:26:59
Tädi Eevi, tõstan küsimuse siia teemasse!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com