Pille Nami-Nami peakokk 2008-01-31 23:56:37 |
Kasutaja DAISY 4.6.2004:
Tere Daisy,
Ilmselt on tegemist Saksamaalt pärit Bienenstich-nimelise tordiga. See on mandlikattega pärmitainatort, mis peale küpsetamist lõigatakse pooleks ja täidetakse vanillikreemiga. Retsepte on mitmeid ja erinevaid.
Lisasin Nami-nami retseptikogusse ühe versiooni - Bienenstich ehk mesilasesuts ja ka kokandussõnastikku väikese sissekande antud tordi kohta.
Loodetavasti on see tort, mida otsisid. Kui jah, siis oleks tore, kui pärast tordi katsetamist siin foorumis või retsepti juures muljeid jagad :)
Tervitades
Pille
on üks kook - mesilasesuts, see valmistatakse pärmitaignast, kas keegi oskaks mulle selle täpse retsepti öelda? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-26 22:22:42 |
Käisin eile-täna Tallinna Teeninduskoolis täienduskursustel "Küpsetised jõululauale". Üks tortidest, mille me Tamara Tolovski juhendamisel valmistasime, oligi seesama "Mesilasesuts". Retsept oli küll veidi teistsugune, kui andmebaasis, nii et toon selle ka ära: Tainas: 120 g mett 60 g suhkrut 140 g pehmet võid 375 g jahu 2 muna 1 dl piima 30 g pärmi 0.5 tl soola 0.5 tl vanillsuhkrut Lahusta pärm vähese sooja piima ja 1 sl meega. Lisa osa jahust ja eelkergita tainast 10 minutit. Siis lisa ülejäänud mesi, vanillisuhkur, jahu, muna, sool ja pehme või. Lase kerkida. Täidis: 200 g aprikoosimoosi 4 dl vahukoort 200 g konsendspiima 1 sidruni mahl 100 g hapukoort 20 g želatiini (lahusta kompotivedelikus) 250 g kompotiaprikoose Kate: 120 g mandlilaaste 90 g võid 50 g mett 80 g suhkrut Kuumuta potis (põhimõtteliselt on see tosca-koogi kate). Rulli kerkinud pärmitainas lahti ja vooderda sellega suur lahtikäiv koogivorm. Määri peale mandlikate. Küpseta 170-180 kraadises ahjus kuldseks. Lase jahtuda. Jahtunud tordipõhi lõika kaheks, määri vahele kreem. Jõulude puhul tegime me šablooniga kuuse peale: Päris huvitav tort oli. Kui kodus teeksin, siis jätaksin kuuse ära ja kreemi teeksin vähem magusa. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-09-21 16:58:05 |
Keset Schwartzwaldi metsi õnnestus kaks nädalat tagasi originaali ka süüa: | |
Kätrin Abikokk 2010-09-23 08:58:19 |
Valmistasime ka mesilasesutsu eile TEKO koolitusel - erinevalt Pille väga külluslikust jõulu-mesilasesutsust oli meie oma klassikaline pärmitainapõhjal vaniljekreemi ja mandlikattega. Väga kaunis väga välja ja maitses ka toredasti. | |