Pille![]() Nami-Nami peakokk 2008-01-31 23:56:37 |
Kasutaja DAISY 4.6.2004:
Tere Daisy,
Ilmselt on tegemist Saksamaalt pärit Bienenstich-nimelise tordiga. See on mandlikattega pärmitainatort, mis peale küpsetamist lõigatakse pooleks ja täidetakse vanillikreemiga. Retsepte on mitmeid ja erinevaid.
Lisasin Nami-nami retseptikogusse ühe versiooni - Bienenstich ehk mesilasesuts ja ka kokandussõnastikku väikese sissekande antud tordi kohta.
Loodetavasti on see tort, mida otsisid. Kui jah, siis oleks tore, kui pärast tordi katsetamist siin foorumis või retsepti juures muljeid jagad :)
Tervitades
Pille
on üks kook - mesilasesuts, see valmistatakse pärmitaignast, kas keegi oskaks mulle selle täpse retsepti öelda? |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2008-11-26 22:22:42 |
Käisin eile-täna Tallinna Teeninduskoolis täienduskursustel "Küpsetised jõululauale". Üks tortidest, mille me Tamara Tolovski juhendamisel valmistasime, oligi seesama "Mesilasesuts". Retsept oli küll veidi teistsugune, kui andmebaasis, nii et toon selle ka ära:
Tainas:
120 g mett
60 g suhkrut
140 g pehmet võid
375 g jahu
2 muna
1 dl piima
30 g pärmi
0.5 tl soola
0.5 tl vanillsuhkrut
Lahusta pärm vähese sooja piima ja 1 sl meega. Lisa osa jahust ja eelkergita tainast 10 minutit. Siis lisa ülejäänud mesi, vanillisuhkur, jahu, muna, sool ja pehme või. Lase kerkida.
Täidis:
200 g aprikoosimoosi
4 dl vahukoort
200 g konsendspiima
1 sidruni mahl
100 g hapukoort
20 g želatiini (lahusta kompotivedelikus)
250 g kompotiaprikoose
Kate:
120 g mandlilaaste
90 g võid
50 g mett
80 g suhkrut
Kuumuta potis (põhimõtteliselt on see tosca-koogi kate).
Rulli kerkinud pärmitainas lahti ja vooderda sellega suur lahtikäiv koogivorm. Määri peale mandlikate.
Küpseta 170-180 kraadises ahjus kuldseks. Lase jahtuda.
Jahtunud tordipõhi lõika kaheks, määri vahele kreem. Jõulude puhul tegime me šablooniga kuuse peale:
![]() ![]() |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2010-09-21 16:58:05 |
Keset Schwartzwaldi metsi õnnestus kaks nädalat tagasi originaali ka süüa:
![]() |
|
Kätrin![]() Abikokk 2010-09-23 08:58:19 |
Valmistasime ka mesilasesutsu eile TEKO koolitusel - erinevalt Pille väga külluslikust jõulu-mesilasesutsust oli meie oma klassikaline pärmitainapõhjal vaniljekreemi ja mandlikattega. Väga kaunis väga välja ja maitses ka toredasti. | |