Pille Nami-Nami peakokk 2008-01-14 13:30:06 |
Kasutaja EVELI 28.9.2007:
Minu kokaõpik (Kulinaaria, toim. Sirje Rekkor, 2006) kirjutab järgmist:
"Veeaurus keedetakse toiduaineid aurukapis, erilises keedupotis või aukudega keedurestil. Viimasel juhul pannakse vett keedupotti nii palju, et see keedurestini ei ulatuks. Vesi aetakse keema, toiduained asetatakse keedurestile, vajadusel raputatakse soola jt maitseaineid ja keedetakse kaanega suletult. Veeaurus keetmine võtab rohkem aega kui vedelikus keetmine, kuid vitamiinide ja mineraalainete kadu on see-eest väiksem. Keeduvedeliku võib ära kasutada kastmete ja suppide valmistamiseks.
Auruga keedetakse tavaliselt mahlaseid heamaitselisi köögivilju, samuti kartuleid ja kalu."
Tere Kahjuks otsingust ei osanud abi saada. Kuidas ja mida saab aurutada? Kuidas maitsestamine siis toimub ja ajakulu? Tänud vastajatele. |
|
Spiidi Abikokk 2009-05-12 09:49:26 |
Ma võtaks aurutamise teema uuesti üles. Nägin Piprapoes bambusest aurutamise korve ja plaanin osta. Kas keegi oskab soovitada linke aurutamise nippidele ja nõuannetele? Lisaks kas keegi on taolisi korve veel kuskil müügil näinud? Piprapoes olid need 250.-, kuid olen kindel, et peaks ka odavamalt saama :) Korv on selline: | |
Fre Abikokk 2009-05-12 12:40:09 |
Ma ei ole nüüd kindel aga mulle TUNDUB et kunagi oli aurutajaid ka mingis Jyskis, Superboxis, Koduekstras või muus taolises poes. Kahjuks lähevad need poed mul alati omavahel sassi ja info pole eriti väärtuslik seetõttu. | |