ÕHTUSÖÖK

vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Kasutaja VEIKO 26.1.2004:
On vaja teha ca 30 inimesele õhtusöök (tegelikult 2 õhtu-, 2 lõuna- ja 2 hommikusööki, peale selle õnnetu ühe on kõik paigas), mõistus sai otsa, kuna olen lihtsalt amatöör, appi, aidake! Parem oleks mitte ERITI kallis! (ikka odavam ja maitsvam!!!) Ette tänades Veiko
vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Tere Veiko, Mis tüüpi õhtusöök Sul kavas on? Pidulik/mitteformaalne, rootsi laud/lauas serveeritav, mitme käiguline? Mida teistel söögikordadel pakutakse (et ei korduks), kas on ka taimetoitlasi/lapsi sööjate hulgas? Kas on eelnevalt olnud tubane tegevus või sportmängud õues (kas tahad kergemat einet või tugevat ja soojaandvat)? Ilma eelnevat informatsiooni teadmata on raske soovitada. Aga põhiroaks peaksid praegusel külmal ajal igasugu vormiroad sobima - need ei ole eriti kallid ja saab varieerida - nt kui teed kartulivormiroogi, siis osad seente või aedviljadega, osad hakkliha või lihaga (pane otsingusse kartulivorm ja saad tervelt 15 erinevat kartulivormi retsepti, osadel on pildid ka juures). Juurde kindlasti kas rohelist, toor- või purgisalatit. Huvitavad ja odavad on veel näiteks Kleepjad kanakoivad või Kanakoivad mee-apelsinimarinaadis, neid võib serveerida nt riisisalati kõrvale (sega nt puljongis keedetud riis herne-porgandi-maisi-paprika vm külmutatud aedviljasegu. Ei mingit majoneesikastet!!!) Magustoite on ka siin hulgaliselt - ise tegin hiljuti jõuluhõngulist kohupiimadesserti - oli väga maitsev ja lihtne (ja kohupiim-vahukoor-piparkoogid pole ka eriti kallid). Kirjuta lähemalt, siis on lihtsam soovitada. Kui ise Nami-namist otsid, siis vali otsingust toidu liik (nt magustoit) ja otsi näiteks ainult kiiresti valmivaid fotodega retsepte - siis on Sul lihtsam otsustada. Pille
vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Kasutaja VEIKO 26.1.2004:
Tere Pille! Suur tänu vastuse eest! Õhtusöök on mitteformaalne, ilmselt osa on käinud suusatamas, mõned peale sauna (tegu on väikse puhkemajaga) ja see on teise päeva õhtusöök, jääb veel hommik ja lõuna. Esimene õhtu on kana kintsud karri, ananassi ja toorjuustuga, magustoit on täidetud õun, teise päeva lõuna värske kapsa supp ja hakkliha pallid kastmes, kolmanda päeva lõuna on püreesupp ja guljašš praadi, hommikud nagu ikka erinevad pudrud ja võileiva materjal. Serveerin rootsi lauana, sest pealekauba olen veel üksi, kui veab, tuleb niinimetatud kartulikoorija-nõudepesija! Ilmselt oleks vaja kahekäigulist, loomulikult vaatan veel ka ise Teie soovituste järgi, kuid raske on valida Tervitades Veiko
vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Magustoiduks võid pakkuda Suurbritannias populaarset "apple crumble" nimelist magusrooga, mille leiad Nami-nami retseptikogust Õunakrõbediku nime alt. Lihtne valmistada, odav ja seda annab vastavalt maitsele kohandada. Sega õunad-pirnid-rabarbrid, kattepurule sega juurde hakitud pähkleid, mandlilaaste vms. Serveeri kuumalt, juurde paku vanillijäätist. Usun, et kui võtad retseptis antud koguseid 5-kordselt, peaks 30 inimesele järelroaks jätkuma küll. Joogiks sobib hästi hõõgvein või kuum tee.
vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Kasutaja VEIKO 28.1.2004:
Tere jälle! Väga tänan, midagi head ja huvitavat leides, äki saadaks kui pole raske! olluk@solo.delfi.ee Tervitades Veiko
Katja
Postitusi: 386
Abikokk
2008-08-28 12:43:47
mure minulgi - pidulik õhtusöök ca 10-le... tahaks pakkuda midagi erilist - samas midagi sellist, mis külalisi piinlikku olukorda ei paneks (vanakooli - kartuli, hapukapsa ja liha seltskond).. tigusid salatisse ei sokutaks ja väga eksootilisi mereande ka ei pakuks... ehk siis - midagi üllatavat, midagi, mille esmakordne valmistamine üle mõistuse ei käiks ja midagi, mis ei oleks väga traditsiooniline aga samas mitte ka ekstreemne...

http://koogel-moogel.blogspot.com

Spiidi
Postitusi: 743
Abikokk
2008-08-28 12:48:08
Äkki mingi vorm? Hakkliha-suvikõrvits ja muu selline. Natuke teistsugune aga samas mitte liiga võõras. Või siis täidetud suvikõrvitsad. Näevad efektsed välja ja on lihtsad teha.

le D?ner

Katja
Postitusi: 386
Abikokk
2008-08-28 14:36:35
päris aus olla siis kõiksugu suvikõrvitsa värk oleks mullegi üsna uus - seni olen ainult paneeritult-praetult söönud ja hautise sees...

http://koogel-moogel.blogspot.com

Aaloemahl
Postitusi: 308
Abikokk
2008-08-28 15:21:53
Oleneb muidugi ka sellest, kui pidulik see õhtusöök on või olema peab. Praegu on ju igasuguseid köögivilju saada. Täidetud suvikõrvits, täidetud paprika, seentest või tomatitest midagi... Samas on alati seltskonnas mõni selline inimene, kellele üks või teine asi ei maitse...

sussi-sussi.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-08-29 15:20:39
Mul hetkel veidi vaba aega, tipin siia Salme Masso koostatud toredast "Kokaraamatust" (Kirjastus "Valgus", 1984) peatüki PIDULIKUD ÕHTUSÖÖGID. Ehk on kellelgi abiks :) Pidulik õhtusöök erineb lõunasöögist tavaliselt selle poolest, et ei pakuta suppi. Samuti pole meil kombeks anda õhtul magusrooga, vaid teed ja kohvi ja selle juurde pagari- ning kondiitritooteid, kompvekke, puuvilju, praetud mandleid, pähkleid jne. Rikkaliku külmlaua puhul ei ole vajadust pakkuda kuumrooga, vaid kohe võib järgneda tee- või kohvilaud. Õhtul ei maksa toitudega ka üle pakkuda, eriti mitte valida rasvaseid, raskesti seeditavaid toite. Kui kodus on röster või fondüüseade, on hea teha üheskoos fondüüd või röstida laual kala, kana, hakklihapalle vm. See on rasvavaesem, kergesti valmistatav ning alati maitsev. On lõbuski vestelda peolauas ja samal ajal valmistada suupistet. Sellise õhtueine juurde või järele sobib suvel külm mahla- või segatud jook, talvel tee või kohv. Ka külmaks õhtueineks võib olla salatikokteil. Kui soovitakse valmistada rikkalikku külmlauda, siis peaks seal olema mitmekesiseid roogasid, niihästi lihast kui kalast sülte või tarrendis toite, lõike, pasteete jne. Ka salateid võiks olla mitut liiki, näiteks toorsalateid, marineeritud seeni ja aedvilju, kartuli-, riisi-, makaroni- või aedviljasalateid jne. Hästi sobib külmlauale juust. Toite tuleb valmistada ja lauale panna väikestes kogustes - mida suurem on sortiment, seda vähem on vaja iga üksikut rooga. Ühele inimesele arvestatakse iga liiki valmis kala- ja lihalõike 25-35 g, kastmes või marineeritud kala 50 g, lihasülti 75 g, kalasülti või tarrendis kala 50 g, toorsalateid 50-75 g, segasalateid 75-100 g. Piduliku õhtusöögi näiteid PIDULIK ÕHTUSÖÖK # 1 Külmroad: marineeritud heeringarullid, kalalõigud tarrendis, suitsukalatäidisega munad. sea- või veiseliharulaad õunte ja ploomidega, keedetud või suitsutatud keel hernestega, kanasült, juustu-vorstisalat, marineeritud seened, segasalatiga täidetud tomatid. Kuumroog: tainas praetud kalaviilud, kurgi- või munakaste Jook: kohv või tee, kohupiimakeeks, kuivad küpsised, puuviljad PIDULIK ÕHTUSÖÖK # 2 Külmroad: suitsukalalõigud majoneesiga, kalafrikadellid, kilud või vürtsiräimed munadel singi- või vorstirullid juustutäidisega lihalõigud, sült mädarõikaga aedviljasalat õlikastmega, riisi-kanalihasalat, puuviljasalat juustuga Kuumroog: röstitud kana ketšupi ja aedviljadega Jook: kohv või tee, õunad tainas, beseekoogikesed, praetud pähklid, puuvili PIDULIK ÕHTUSÖÖK # 3 Eelroog: soolaforell või -siig sidruniga, kala majoneesis, munaga täidetud räimerullid, keedetud keel, hakkliharull tomatiga, singipasteet, kana tarrendis, praelõigud, rosolje, segasalatiga täidetud kurgid, suitsukala-riisisalat, apelsini-sellerisalat Jook: kohv või tee, apelsini- või sidrunimorss, muretainakorvikesed puuviljaga, juustuküpsised, kohupiimatort PIDULIK ÕHTUSÖÖK # 4 Külmroog: salatikokteil lehtsalatist, tomatist, kalast või kanalihast Kuumroog: juustufondüü Jook: kohv, tee või segatud jook, plaadikook, küpsised

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com