vana_foorum Abikokk 0000-00-00 00:00:00 |
Tordipõhjaks biskviitpõhi (5* muna, 5 spl suhkrut, 5 spl jahu (osa võib asendada kartulijahuga). Jahutada ja lõigata kolmeks kihiks. *originaalretseptis 8 munaga põhi, kuid sel juhul tuleb tort peaaegu 15 cm kõrge. :) Mustikavaht: 6 želatiinilehte 2 dl vahukoort 2 dl hapukoort 200 g maitsestamata toorjuustu 1-2 dl suhkrut 2 tl vaniljesuhkrut 5 dl mustikaid püreestatuna Leota želatiinilehti rohkes vees 5-10min. Vahusta koor. Püreesta mustikad. Sega omavahel hapukoor, toorjuust, suhkur, vaniljesuhkur ja mustikad. Sulata veest kuivaks pigistatud želatiinilehed pooles dl keevas vees, lase hetk jahtuda. Kalla peene nirena segusse, sega õrnalt juurde vahukoor. Valge šokolaadi vaht: 2 muna 0,5dl suhkrut 2,5dl vahukoort 200g valget šokolaadi 5 želatiinilehte tilk vett Pane želatiin külma vette likku. Vahusta munad ja suhkur. Vahusta koor. Sulata šokolaad mikros või veevannis. Sega vahud kokku ja lisa šokolaad. Lõpuks kalla peene nirena hulka veetilgas sulataud želatiin. Valmistamine: Vooderda lähtikäiv vorm toidukilega. Pane vormi põhja biskviidi pealmine kiht tagurpidi, immuta vaniljepiimaga (piim+vaniljesuhkur). Vala peale valge šokolaadivaht. Tõsta peale keskime biskviidikiht, immuta ja vala peale mustikavaht. Tõsta peale viimane kiht, immuta. Lase külmkapis tarduda 4-5 tundi või üleöö. Kaunistuseks 7,5 dl mustikaid + 2 dl vett + 1 dl želeesuhkrut (keeta) ja äärtesse ning külgedele vahukoort. Allikas: üks soome blogi (link ei ole enam aktiivne - Pille). Retsepti lisas "vana" Nami-Nami külastajate lemmikretseptide kausta Kristi neljapäeval, 18. jaanuaril 2007. aastal | |
Qsti Abikokk 2008-04-28 18:47:30 |
Minu variandis nägi see tort välja selline: | |
Riinyke Kokaõpilane 2008-11-30 01:19:44 |
Näeb üli hea välja :) Selle maiuse peab ka ise järele proovima. Keegi pole patrioot tühja kõhuga. |
|