Sandraliis Kokaõpilane 2008-01-24 17:35:11 |
Kasutaja LIISU-LOTTE 13. augustil 2003: 1 pk. lahjat kohupiima 1 pk. vaniljega kohupiima 2 muna 3-4 spl. suhkrut ca. 150 g hapukoort 1 pk. 'juubeli' tordipulbrit 1/2 pk. taluvõid Sega kohupiim, suhkur, hapukoor, munad omavahel. Määri vorm võiga ja pane põhja 1/3 tordipulbrist. Lisa sellele 1/2 kohupiimasegust. Sellele järgmine 1/3 tordipulbrist. Ning sellele kuhjale viimane osa kohupiimasegust. Ja siis veel tordipulber sinna otsa. Tagatipuks tordipulbrile viilakad taluvõist ja pista ahju ja küpseta parajal kuumusel (ma arvan, et ca. 180 kraadi) kuni kook on natsa üle kuldpruuni. Ja süüa võib soojalt või külmalt - igatpidi nämma. |
|
Sandraliis Kokaõpilane 2008-01-24 17:35:51 |
Kas seda retsepti pole olemas? Miski pärast ma ei näe seda Liisu hõrgutav-võrgutav kohupiimakoogi retsepti. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-01-24 20:33:11 |
Sandraliis,
ma ei teagi, miks see ära kadus, tõin vanast foorumist üle. Üks väga sarnane kook oli veel seal alafoorumis:
Kasutaja MURIEL 18. mail 2003:
Analoogne retsept Liisu-Lotte retseptile ja täpselt sarnane Murieli retseptile on Nami-namis juba olemas, nimeks Imelihtne kohupiimakook, nii et ma kumbagi uuesti retseptikokku lisama ei hakka.
Aga aitäh sellegipoolest :)
Ained: 500 gr.kohupiima 200 gr.hapukoort 4 muna 2 tl.suhkrut 1 pakk juubeli tordipulbrit 100 gr. võid või margariini. Valmistamine: vorm või ahjuplaat määrida võiga,ülejäänud osa sulatada.lisad munad,suhkru ja segad.lisa kohupiim.sega,kalla juurde hapukoor,jälle sega.lõpuks kalla tordipulber ja vala vormi või plaadile.küpseb ahjus ca 20minutit allikas-kasuema aime |
|