Aïoli ehk küüslaugumajonees

Aïoli on prantsuse köögist pärit küüslaugumajonees. Eriti maitsev saab kevadsuvise värske küüslauguga.

Kogus
ca 1 dl / 50 g
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt küüslauguküünt

1 suur toasoe munakollane

2 tl toasooja sidrunimahla

0.5 tl Dijoni sinepit

5 sl külmpressitud oliiviõli

5 sl mahedamaitselist köögiviljaõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haki küüslauk, lisa sool ning tambi uhmris või lapiti asetatud kokanoaga pastaks. 

Sega munakollane, sidrunimahl ja sinep kausis vispliga ühtlaseks. Sega oliivi- ja köögiviljaõli ning lisa tilkhaaval munakollasesegule, pidevalt vispliga segades, kuni saad ühtlase emulsiooni. (Kui majonees tükki läheb, siis katkesta õli lisamine ning vispelda ühtlaseks; siis lisa uuesti õli). Sega juurde küüslaugupasta, maitsesta soola-pipraga.

Kui aïoli liiga paks on, siis sega vispliga juurde üks-kaks tilka vett.

Hoia kaetult serveerimiseni jahedas. Serveeri aïoli liha- ja kalaroogade juurde või dipikastmena.

LISA KOMMENTAAR

Narkolepsia
postitatud 17.02.2012 02:15

Minul küll ei tulnud selline ilus heleroheline, aga oi kui hea oli! Salaja panin kõik üksi nahka porgandikangidega..