Viking Line jõulubuffet 2019

Rootsi tippkokkade koostatud jõulumenüü on Viking Line’i laevadel saadaval 15.11.-26.12.2019. Rikkalikult jõululaualt leidub nii klassikalisi jõuluroogi kui ka hulgaliselt trendikaid taimetoite. Lastele on sel aastal kaetud päris oma jõululaud! 

12-liikmeline kokkade meeskond koosneb Rootsi tipprestoranides töötavatest kokkadest ja kondiitritest, kes kapten Fredrik Anderssoni käe all esindavad Rootsit edukalt rahvusvahelistel kokandusvõistlustel. Meeskond võitis mullu novembris Luxemburgis toimunud Culinary World Cup 2018 ja nende järgmiseks väljakutseks on veebruaris Stuttgartis toimuv Culinary Olympics 2020.


Säästa aega ja raha ning broneeri söögid alati enne reisi!

  • Helsingi–Stockholmi vahel sõitvatel laevadel Gabriella ja Mariella saab jõulumenüüd nautida õhtusöögil
  • Turu–Stockholmi liini teenindavatel laevadel Amorella ja Viking Grace pakutakse jõuluroogi lõuna- ja õhtusöögilauas
  • 'Tallinna–Helsingi liinil sõitval Viking XPRSil järgmistel aegadel:
    Jõulubrantš ennelõunastel väljumistel Helsingist ja R ennelõunasel väljumisel Tallinnast
    ​Jõululaud pealelõunastel väljumistel Tallinnast ning R-L õhtustel väljumistel Helsingist

Jõulubrantši ja jõululaua hinnad leiate siit: https://www.vikingline.ee/merel/sook-ja-jook/sookide-hinnad/

Siin väike fotoülevaade tänavusest jõululauast. Menüü leiate allpoolt.

Rikkalikus jõululauas on mõeldud ka erinevate toidutalumatuste peale. Maitsvaid roogi jagub kõigile!

Nagu ikka, algab Rootsi jõululaud heeringaga. Siin vaid väike valik (vasakult: heeringas kooreses sinepikastmes, heeringas akvaviidi ja sidruniga, heeringas vähilakkadega ja praetud heeringas):

Kalavalik on jõulubuffetis väga rikkalik, siin veel mõned külmad kalaroad:

Põnevaid avastusi oli ka kuumade kalaroogade seas. Lisaks traditsioonilisele "libekalale" olid valikus tursalihast kotletid, sinepikattega tursafilee ning väga põnev praetud soolaheeringa-peedi-kartuli-vormiroog Fredrik Anderssoni vanaema moodi (retsepti leiad ka Nami-Namist):

Kui kalaroad maitstud, on järg klassikalise jõulusingi käes. Tänavune joulukinkku/julskinka sai lisamaitset glögist:

Sooja toidu valikust leiab klassikalised lihapallid, miniviinerid, põhjapõdraliha ja õlleglasuuris seakarbonaadi, kapsastest rääkimata: 

Sooja toidu lauast ei puudu ka soomepärased jõuluvormid (laatikko):

Magustoiduvalikus oli nii kodusemaid maitseid (pehme piparkook pohladega), aga ka peenemaid suupisteid, sh veganlikke:

Juustulauas on valik väga põnevaid Rootsi juustumeistrite juustusid, sh kohalik Cheddar, Stilton-stiilis sinihallitusjuust jms:

 

Lastele eraldi uhke buffet!

Loomulikult võivad lapsed süüa kõike, mis tavavalikus pakuti, ent neile oli lisaks veel eraldi tore valik. Lastelauas oli värvikaid köögiviljaroogi, lihapallid gnocchi-klimpidega, kalapallid rooskapsaga, toredad lillkapsapirukad ning taamal uhke kommivalik:

Uhke kommivalik rõõmustab nii suuri kui väikeseid:

Kõik road kahjuks pildile ei mahtunud, nii et tuleb ikka ise kohapeale uudistama minna :)

Tänavune menüü on järgmine:

Pressiteade 29.10.2019. Fotod: Tuukka Ervasti.

Sisuturundus
postitatud 01.11.2019 11:37 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid