Toidufestival “Silm Suhu!” kutsub külla!

Sel nädalal saab Ida-Virumaal alguse iga-aastane toidufestival “Silm Suhu!”. Kahe nädala jooksul pakuvad Ida-Viru restoranid oma külastajatele erimenüüd toitudest, mille peamiseks osiseks on silmud. Olgu siinkohal öeldud, et silmud on maailma kulinaariaühingute poolt tunnustatud delikatess. Ida-Virumaa elanikel on muinasjutuliselt vedanud, et selline haruldlane liik elab rahumeeli kohalikes vetes: üle maailma võib leida vähem kui kolmkümmend paika, kus seda haruldlast sõõrsuud leida võib.

Esmakordselt toimus festival 2015.a Narvas ja Narva-Jõesuus. Silmupäevade formaat hõlmab endas nii kalalaatasid, kulinaarseid etendusi, toitude degusteerimist, kontseptuaalseid gastronoomilisi õhtuid, temaatilisi meistriklasse ja õpitubasid tuntud ja tunnustatud peakokkade käe all kui ka muusikalist meelelahutust kuulsate estraaditähtede osavõtul. Silmupäevade külalistena on Ida-Virumaal juba esinenud Gerli Padar, Uku Suviste ja Juulia Kuusmets, samuti on üles astunud Vladislav Koržets, Vladimir Upeniek ja EV Presidendi peakokk Taigo Lepik. Sel aastal otsustsid korraldajad asetada tähelepanu keskmesse kohalikud kulinaarsed talendid ning mitmekesistada traditsioonilist festivalikava täiesti uues formaadis üritustega.

Ka sel aastal toimub festivali avatseremoonia nagu ikka Narva-Jõesuus – vastavatud restoranis “Gioventu”, mis paikneb renoveeritud Liivarand SPA Hotellis. 2. novembril toimuva ürituse raames pakutakse külalistele peakokk Jevgeni Jermoškini valmistatud kahekäigulist Itaalia õhtusööki, toimub veinide degusteerimine ja meeldivate auhindadega gastronoomia-alane viktoriin. Unustamatut muusikalist elamust pakub sümboolse nimetusega kollektiiv Gourmet Duo. Jevgeni Jermoškin juhib restorani “Romantic Garden” kööki möödunud aastast, restorani “Gioventu “ kööki – tänavusest aastast. Veel hiljuti töötas ta šeff-kokana pealinna tuntud söögikohtades Ribe ja Hetk, kaks aastat järjest on ta olnud EV aastapäeva Presidendi vastuvõtu suupistelauda ettevalmistavas meeskonnas.

4. novembril kell 14:00 toimub Fama kaubanduskeskuses “Salajane nädalavahetus”. Ürituse raames ootab kõiki külastajaid kulinaaria meistriklass ja salajase toidu degusteerimine, mille valmistab Narva kohviku “Muna” ja pealinna “Linnaküla Resto” peakokk Aleksandr Nikoškov. Kõigil on võimalus loodavat delikatessi proovida: peakokk valmistab silmust sada degusteerimisportsionit. Sellega üllatused ei lõpe, sest Nikoškov valmistab ka toidu, mille retsepti hoitakse rangelt saladuses1. Ürituse muusikaline erikülaline on instrumentaalkvartett C-Jam. Aleksandr Nikoškov on alates 2011. aastast kuni seniajani Eesti prestiižsse preemia “Aasta kokk” laureaat, olles mitmel aastal järjest auhinnalise koha vääriline. Aleksandr on esindanud meie riiki mitmetel rahvusvahelistel gastronoomianäitustel ja kulinaarsetel esitlustel Euroopas ja Venemaal, on osalenud kodumaal kõrgetasemeliste riiklike vastuvõttude suupistelaudadele toitude valmistamisel.

Korraldajad on igal aastal püüdnud üllatada publikut mõne uue ja huvitava üritusega. Sel aastal on Silmupäevade rosinaks teemaõhtu “Baaris on ainult tüdrukud”, mis toimub 10.novembril lounge-baaris "Red Rose" (Meresuu SPA & Hotel, Narva-Jõesuu). Uksed avatakse 20:00 ja kuni 23:00 on sissepääs avatud ainult daamidele. Külalisi ootab sütitav barmen-show “Shake&Shuffle”, LOFT Showroom butiigi limiteeritud piduliku riietuse esitlus, kuum show-kava “Diego Hot Mulatto” meestelt. Muusilalise meeleolu loob populaarne DJ JONVS.

Märkused:

1 Paar päeva pärast üritust retsept avalikustati ja on nüüd olemas ka siinsamas Nami-Nami retseptikogus: Silmu-risotopallikesed sinepikastmega

Loe veel:

Pressiteade
postitatud 12.11.2017 22:50 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid