Toidu päästmise nutirakendus ResQ-Club laienes Eestisse

Moodne toidu päästmise äpp ResQ-Club on läbinud Eestis edukalt testperioodi ja tegutseb alates tänasest ametlikult kohalikul turul. Testperiood toimus Tallinnas ja nüüd plaanitakse laiendada tegevust regioonide kaupa. Esimeseks fookuseks on Tallinn ja Harjumaa, järgmisteks Tartu, Pärnu, Viljandi ja Kuressaare.

ResQ-Club on soomlaste loodud teenus, mis aitab päästa restoranide toitu, mis on päevasest toitlustamisest üle jäänud ja on siiani läinud äraviskamisele. Restoranid saavad üles laadida üle jäänud lõunapakkumisi soodushinnaga. Klient saab vastava info kodulehelt või äppi kaudu, vormistab tellimuse ja võib ise toidule järgi minna.

“Meie partnerite seas Soomes, Rootsis ja Saksamaal on hotelle, restorane, lihtsamaid sööklaid ja samuti ka pisikesi deli-poode. Kõik algab suhtumisest. Küsimus ei olegi kogustes, vaid põhimõttes ja hoolimises. Tallinnas on meil hetkel koostöö 30 restoraniga. Oleme ka läbirääkimistes Eesti Hotellide ja Restoranide Liiduga, kelle liikmed on selgelt meie teenuse suurim sihtgrupp. Samuti aitab Tallinna Ettevõtlusamet omalt poolt kaasa säästliku mõtteviisi edendamisele, mida esindame,” tõdes ResQ-Clubi Eesti juht Indrek Kaing.

ResQ-Club ametlik avamine toimus täna Soome suursaatkonnas Tallinnas. Saatkonna ministernõunik Marko Laine tõdes et toidu raiskamine on mure terves Euroopas. Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse esindaja Evelin Piirsalu rääkis lähemalt raisku mineva toidu kogustest Eestis siin läbiviidud uuringute põhjal.

“Vastavalt Keskkonnaministeeriumi tellitud uuringu tulemustele on toidukadu Eesti toitlustusasutustes ca 9 miljonit kilo aastas. Rahustuseks võib öelda, et selgelt ei ole see kõik toidukohtade hoolimatusest tingitud, vaid toiduäri eripäradest tulenev. Küll aga on siin kindlasti potentsiaali osa sellest toidust päästa ning ResQ-Club’i tegevus pakub selleks ühe võimaliku lahenduse,” tõdes Piirsalu.

Tallinna Ettevõtlusameti juhataja Kairi Vaheri sõnul on keskkonnasäästlik mõtteviis Tallinna linnale oluline.

”Tahame julgustada ettevõtteid rohkem mõtlema ja panustama iga portsjoni päästmisele, sest lisaks keskkonnamõjudele on see ka majanduslikult mõttekas,” kinnitas Vaher.

ResQ-Clubil oli pakkuda täna ka teine uudis: Saksamaal tegutsev Res-Q Club’i ühinemis sealse ettevõttega MealSaver, kelle 40 000 kasutajat koos 400 restoraniga said nüüd ResQ-Clubi liikmeteks.

Pressiteade
postitatud 16.05.2017 18:46 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid