Mõnusat pühademeeleolus pidulauda kaunistab uhke juustuvaagen, mis lõbusalt ehteis kuusepuu kujuliseks kokku seatud on!
Juustukuuse valmistamiseks vajad:
nelja-viite erinevat sorti juustu
kahte erinevat sorti oliive
heledaid ja tumedaid viinamarju
värsket rosmariini
Võta suur lõikelaud või vaagen. Lõika juustudest ühesuurused kuubikud (1-1,5 cm küljepikkusega). Nõruta oliivid marinaadist. Pese ja nõruta viinamarjad, lõika nad pisemateks oksakesteks (nii, et 4-5 viinamarja jääb ühte punti) või eralda kõik viinamarjad okstest. Lõika rosmariinist 4-6 cm pikkused oksakesed.
Lao juustukuubikud, viinamarjad ja oliivid vaheldumisi alusele, nii, et toiduainete kihid moodustaksid kuuse kuju. Pane iga erinev sort eraldi kihti! Viimasena säti rosmariinioksad kihtide vahele. Soovi korral saad kuuse tippu ehteks panna ka tähekese - lõika pisikese piparkoogivormi abil juustutükist täheke ning aseta kuuse tippu.