"Ahjuputrude peamiseks koostisosaks on täisterakaerahelbed, mis sisaldavad palju kiudaineid ja vitamiine ning hoiavad kõhu kauem täis. Kaerahelveste häid omadusi võimendavad putrudes värsked puu- või köögiviljad. Retseptid oleme loonud nii, et valgud, rasvad, süsivesikud ja kiudained oleksid kenasti tasakaalus ning maitsed rõõmustaksid sööjat sama palju kui puder kõhtu,“ ütles Kulinaaria tootearendaja-tehnoloog Eva Liisa Oks.
Ahjuputrude valikust leiab kolm maitset: täisterakaerahelbe ahjupuder banaanipüree ja kakaoga; täisterakaerahelbe ahjupuder mango ja chia seemnetega. Kumbagi magusasse ahjuputru suhkrut ei lisata, magusust annavad puuviljad ja mesi. Lisaks on valikus ka täisterakaerahelbe ahjupuder suitsukana, kodujuustu ja porgandiga.
"Pikalt podisenud potiputrude idee saime Selveri peakokalt Dmitri Haljukovilt. Valikus on kaks putru: vanillimaitseline riisipuder ning kergelt kaneeline hirsipuder. Aeglaselt valminud pudrud pakuvad ka kiire elutempoga inimestele võimalust ja mugavust nautida pikalt podisenud ja maitserikast hommikueinet. Pudrud sobivad suurepäraselt ka magustoiduks koos meelepärase lisandiga,“ ütles Kulinaaria müügi- ja turundusjuht Renita Suigusaar.
Ahju- ja potiputrudega sisenes Kulinaaria hommikusöögikategooriasse, mis kannab sobivalt motot "Hea päeva algus“. Kõik pudrud sobivad suurepäraselt nii hea päeva alguseks kui ka vahepalaks.
Kodumaisel kapitalil põhinev Kulinaaria OÜ on Eesti juhtiv toidutööstusettevõte, mille brändiportfelli kuuluvad kaubamärgid Van Kook, Selveri Köök ja Gurmee Catering. Kulinaaria OÜ on Selver AS-i tütarettevõte, kuuludes börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni. Kulinaaria OÜ annab tööd 300 inimesele. Kulinaaria suuremad kliendid on Selver, Tallinna ja Tartu Kaubamaja ning Olerex.