Ronneby kommuun on imekaunis piirkond Lõuna-Rootsis Blekinge läänis. Kommuun asub maalilise Ronneby jõe kaldal. Ronneby on tuntud Brunnspargi (Ronneby Brunnspark) poolest, mis valiti 2005. aastal Rootsi kõige kaunimaks pargiks ja mis 2006. aastal sai Euroopa kõige kaunimate parkide arvestuses auväärse 4. koha. Lisaks on Ronneby tuntud osaliselt 13. sajandist pärit Püha Risti kiriku (Heliga Kors Kyrka) poolest ja muidugi ka sajanditepikkuse malmnõude tootmise poolest.
Tutvustame siinkohal Ronneby Bruk Ceramalj ® sarja lähemalt. Kui Blekinge kanti satute, siis minge tehasesse külla (vt siit)! Ceramalj kööginõusid toob maale Heres.ee.
CERAMALJ tooted on valmistatud samast toorainest nagu traditsioonilised raskemad malmist kööginõud, mis on valatud liivavormidesse.
Uue valutehnika kasutamine lubab valmistada õhemate seintega, ja seega palju kergemaid, malmist kööginõusid, mida on palju lihtsam kasutada ja mugavam käsitseda.
Pärast valamist ja lihvimist kaetakse köögitarbed esmalt musta mati emaili krundikihiga.
Seejärel kantakse kööginõude välisküljele säravast värvitud emailist kattekiht, sisekülg aga kaetakse spetsiaalselt emailitud kööginõude jaoks välja töötatud keraamilise kattega.
See uus kattekiht on täielikult PTFE-vaba ega sisalda ohtlikke aineid, nagu PFOA, PFOS või PFAS/PFC. Keraamiline kate on väga vastupidav, seda ka metallist pannilabida kasutamisel.
Katet ei tohi siiski kunagi noaga lõigata, sest see võib pinda kriimustada ja halvendada praadimisomadusi. Induktsioonpliitide puhul on oluline mitte kasutada Power-/võimendamisfunktsiooni, kuna nii kuumeneb pann liiga kiiresti ja email võib praguneda.
Väärkasutusest tulenev kahju ei kuulu garantii alla.
Ülekuumenenud kööginõude põhi võib muutuda alt kumeraks ning klaaskeraamilisel pliidiplaadil kõikuda, kuid see deformatsioon väheneb kööginõu jahtumisel.
Põhi on lihvitud veidi nõgusaks. Külmad kööginõud võivad pisut servadel kõikuda. Kui kööginõu on aga kuum, on põhi pliidiplaadiga tasa.
Arvestage, et induktsioonplaadi 3–4 suurimat võimsusastet sobivad hästi vee keetmiseks, kuid mitte praadimiseks ega hautamiseks.
Optimaalne temperatuur liha küpsetamiseks on umbes 185–190 °C (munade, omlettide või pannkookide jaoks aga ainult 165 °C). See kööginõu soojeneb nende temperatuurideni väga kiiresti.
Või kasutamisel saab temperatuuri väga hästi hinnata selle käitumise järgi: kui või vahutab on temperatuur umbes 165 °C, ja kui see hakkab värvuma helepruuniks, on temperatuur umbes 190 °C. CERAMALJ kööginõusid on väga lihtne puhastada.
Tavaliselt piisab põhjalikuks puhastamiseks kuumast veest, vähesest nõudepesuvahendist ja nõudepesuharjast. Kangekaelsete plekkide eemaldamiseks võib kasutada õrna nõudepesušvammi (nt Scotch Brite® vms). Mitte mingil juhul ei tohi kasutada terasvilla ega liivapõhiseid abrasiivaineid! Kui välimine värviline email on määrdunud, võite seda puhastada švammi ja kaubandusvõrgus saadaoleva keraamilise pliidiplaadi puhastusvahendiga.
Pea meeles, et malmnõusid ei tohi kunagi pesta nõudepesumasinas!
CERAMALJ KÖÖGINÕUSID pole vaja rasva või õliga põletada! Keraamiline pind ei ima endasse rasva. Hoidke seda puhtana ja kasutage õli/võid ainult praadimiseks.
Nupud ja käepidemed on valmistatud roostevabast terasest ja käepidemed on kööginõude külge kinnitatud tugevate neetidega.
CERAMALJ potid ja pannid sobivad kasutamiseks kõikide pliiditüüpidega. Induktsioonpliidil kasutage kööginõude ülekuumenemise vältimiseks keskmist võimsusastet. Ka sel juhul soojenevad kööginõud väga kiiresti.
CERAMALJ-seeria toodetel on 5-aastane garantii. Garantii ei kata ülekuumenemisest ega väärkasutusest tulenevaid kahjustusi. Samuti ei kehti garantii kommertskasutusele, nt restoranides, suurköökides vms.