Kasuta kokteilide serveerimisel ootamatuid anumaid – näiteks kookospähkli koort, õõnestatud ananassi- või arbuusipoolikuid. Tsitruseliste lisamisel võid kasutada ka nende koort ning tõelise wow-efekti annab joogile mõni kodumaine nüanss – näiteks rabarberileht.
Selles kokteilis kasutasin naturaalsest Eesti õuna- ja jõhvikamahlast valmistatud Öun Drinks limonaadi, millele lisasin külmutatud jõhvikaid ja tüümianioksi. Pirni- ning tumeda šokolaadi tükid lisavad aga maitsekombinatsioonile sügavust ja iseloomu.
Kombineeri magusaid ja hapukaid marju ning lisa tugevaid ürte nagu rosmariin või tüümian.
Kaneel on ühtaegu magus, mõrkjas ja lapsepõlvest tuttava aroomiga ning sobib seetõttu hästi kokteiliklaasi kaunistamiseks – tee klaas lihtsalt väljastpoolt enne märjaks ning raputa kaneeli peale. Maitse poolest sobib kaneel värskete spritserite ja õunamaitseliste jookidega. Kel soovi, võib joogile ka ise uut nüanssi anda lisades sellele näiteks tähtaniisi.
Vaata ka videot jõhvikakokteili valmistamisest: https://www.youtube.com/watch?v=_kz7sUk03y0
Fotode ja video autor: Marek Metslaid