Mon Repos'd avastamas

Nami-Nami kaasautor Helen Saluveer käis ja uuris, mida põnevat pakub hiljuti Kadriorus avatud restoran Mon Repos. Tegemist oli nn pressilõunaga.  

Kadrioru legendaarse Musta Luige taha on peitnud end veelgi legendaarsem värvika ajalooga maja, mille seni väsinud ilme on piirkonnavääriliseks kaunitariks muudetud ning etteruttavalt võib öelda, et sisu on majal veelgi erilisem.

Auto saab mugavalt Mon Repos' hoovi parkida ning siis tekib korraks küsimus, et millisest uksest tuleks siseneda – sest silte (veel?) kusagil pole. Sisenemise järel võtab teenindaja külalised viisakalt vastu, üleriided saab kappi jätta ning siis I korruse söögisaali suunduda.

Tervituseks tuuakse värskelt pressitud õuna-selleri mahl, mille hapukasvärske maitse eesootava 5-käigulise lõunasöögi ootuseks hästi sobib.

Esimese käiguna saabub lauda linnumaksa pâté rohelise õuna želees ning brioche ja tegemist on tõeliselt kauni roaga – taldrikul on lisaks röstitud saiaviilule kaunis roheline õunake, mille sisemuses hõrk pasteet. Lihtsustatult saab ju öelda, et tegemist on pasteedisaiaga, aga see on siis maailma ilusaim ja maitsvaim, mida kusagilt leida võib.

Teiseks käiguks saabub lauda pisikeses nõus Bouillabaisse ehk tomatileemepõhine kuulus Provanssaali kalasupp Marseilles' sadamalinnast ning kõik, kes esimese lusikatäie suhu pistavad, kiidavad seda taevani. Ütlen ausalt – juba ainult selle supi pärast tasub restorani tagasi minna. Maitses segunevad magusus, hapukus ja veel erinevaid nüansse, mis iga suutäie tõeliselt jumalikuks muudavad. Kõik on pisut kurvad, et supp liiga ruttu otsa saab, aga järgmised käigud on ju ootamas.

II korruse degustatsioonisaalis pakutakse esimeseks roaks siiga koos koriandri ja mädarõikaga ning taas on peakokk Vladislav Djatšuk loonud visuaalselt kauni toidu, mis lisaks silmadele ka maitsemeeltele naudingut pakub. Ei midagi liigset, tasakaalus on nii värvid, tekstuurid kui ka maitsed. Perfektne. Isegi neile, kes tavapäraselt ehk liiga suured kalasõbrad ei ole (nagu mina).

Eelviimase käiguna saabub lauale vutt koos viigimarja ja sidrunitüümianiga – ka see roog on suurepärane maitsete ja tekstuuride kooslus.

Ning magusroaks pakutud ananass šampanjas (soovi korral koos klaasitäie šampanjaga) paneb imemaitsvale lõunale suurepärase punkti – roas on erinevalt valmistatud ananass ja šampanjat, mille hapukus magusust meeldivalt balansseerib.

Seekordse külaskäigu kohta saab vaid ülivõrdes kiituseid kirjutada (lisaks toidule oli ka teenindus äärmiselt professionaalne) ning loota, et Mon Repos järgmiselgi korral samal tasemel naudinguid pakub. Eraldi loo võiks kirjutada maja põnevast ajaloost ja praegusest kaunist sisekujundusest (koos seintel olevate imeliste Toomas Volkmanni fotodega), aga see jäägu külaliste enda avastada.

Loe veel:

Mon Repos aadress: 

Narva mnt. 92, Tallinn
info@monrepos.ee
www.monrepos.ee
FB: https://www.facebook.com/monreposrestoran/

Helen Saluveer
Helen Saluveer
postitatud 23.11.2016 20:46 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid