Sellest, kuidas kodus popkorni ehk plaksumaisi teha, oleme me juba kirjutanud. Plaksumaisi saab aga enda või laste lõbuks teha ka matkal või grillipiknikul.
Hea on selleks ära kasutada põhiroa grillimisest üle jäänud süsi grilli põhjas või lõkkelõppu.
Võta kaks enam-vähem ruudukujulist tükki tugevat alumiiniumfooliumit. Õhukese fooliumi puhul kasuta topeltkihte.
Kalla ühele fooliumilehele peotäis maisiteri ja jälgi, et need jääks pakis enam-vähem ühe kihina. Lisa sorts õli ja veidi soola, sega läbi.
Kata maisiga foolium teise fooliumilehega ja keera paki ääred tugevalt kinni.
Aseta pakk tasandatud sütele ja oota, kuni hakkad kuulma paukumist ning pakk paisub.
Võimalusel sakuta paukumise ajal pakki sütel näiteks tangidega. Kui paukude vahed uuesti suurenema hakkavad, võta pakk sütelt, raputa läbi ja ava kohe.