Kultuuririkkus ja pelmeenilised

Nami-Nami perenaine Pille Petersoo käis 22. jaanuaril Kanal 2 saates Õhtu!, kus tutvustati alanud kultuuririkkuse aastat. Sel puhul oli Pille taldrikutele pannud seitse erinevat "pelmeenilist", mida saatejuht Jüri Butšakov ja saatekülaline, Superstaari-saate võitnud Ant Nurhan degusteerima pidid. 

Jüri ja Ant pidid mekitud pelmeenid ja riigid kokku viima, Pille rääkis veidi taustajuttu ja Kultuuriministeeriumi asekantsler Eda Silberg jagas põnevaid fakte Eestis elavate teiste rahvuste esindajate kohta. 

Saates olid esindatud järgmiesd pelmeenilaadsed tooted:

  • Jaapani gyoza (kreveti-täidisega; ühe gyoza-retsepti leiad siit)
  • Korea mandu (kimchi-täidisega; kimchi(ga) retsepte leiad siit)
  • Ukraina vareenikud (kartulitäidisega, vt seda retsepti)
  • Siberi pelmeenid (lihatäidisega; tee ise)
  • Itaalia ravioolid (ricotta-spinatitäidisega; valik ravioolidega retsepte)
  • Itaalia tortelliinid (singitäidisega)
  • Gruusia hinkaalid (lihatäidisega; tee ise)

Hea lugeja, millised on sinu lemmik-pelmeenid või -pelmeenilised? Anna kommentaarides märku!

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 22.01.2024 22:31 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid