Kuidas teha ananassililli?

Ananassililled on põnev viis kookide, tortide, magustoitude ja miks mitte ka kokteiliklaasi kaunistamiseks. Kõige paremini sobib lillede tegemiseks veidi alaküps ananass. Ühest ananassist saab teha umbes 24 lille. Aseta ananassilill kaunistuseks vahetult enne serveerimist, muidu võib see niiskuse mõjul “närtsida”.

Kuidas teha ananassililli?

  • Koori ananass ja puhasta terava noaga “silmadest”.
  • Lõika ananass nii õhukesteks viiludeks kui võimalik.
  • Aseta ananassiviilud restile või küpsetuspaberiga kaetud plaadile.

  • Kuivata 100-kraadises ahjus vähemalt 1 tund (aeg oleneb ananassiviilude paksusest) kuni viilud on pealt kuivad. 
  • Keera ananassiviilud ümber, aseta muffinivormi pesadesse ja kuivata ahjus kuni lilled on kuivad ja hoiavad kuju.

  • Tõsta restile jahtuma. Säilita õhukindlas karbis. 
  • Kui juhtub, et ananassililled “närtsivad” (muutuvad niiskeks ja ei hoia oma kuju), aseta need muffinivormi pesadesse ning pane uuesti ahju kuivama.

Mida ananassililledega edasi teha?

  • Kasuta ananassililli näiteks porgandikookide kaunistamiseks. Nami-Nami porgandikookide retseptid leiad SIIT. 
  • Ilse on kasutanud ananassililli mangotordi kaunistamiseks. 
Kaare Sova
Kaare Sova
postitatud 16.10.2015 07:52 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Perekond6
postitatud 03.11.2018 14:26

Olen mina küll.